Uudessa Ford Mustangissa on naapuruston huomioiva ajo-ohjelma - Autot - Ilta-Sanomat

Uudessa Ford Mustangissa on naapuruston huomioiva ajo-ohjelma

Euroopan markkinoille ilmestyvä uusi Ford Mustang on valmistajan mukaan entistä nopeampi ja teknologisesti kehittyneempi.

Ford on myynyt lähes 30 000 Mustangia Euroopassa ikonisen poniauton tultua alueella ensi kertaa myyntiin yli 50 vuoteen vuonna 2015.

11.9.2017 12:55

Ford kuvailee Mustangin ulkoasua aiempaa urheilullisemmaksi. Mustangin ilmeeseen kuuluu nyt matalampi konepellin profiili ja ärhäkämpi keula. Takaosan dramaattista muotoilua korostaa uudelleen suunniteltu puskuri ja diffuusori.

Mustangin tarjoamaa suorituskykyä korostaa Fordin 5,0 litran V8-moottori, jonka odotetaan tuottavan 450 hevosvoiman tehot. Niin 5,0 litran V8 kuin 290-hevosvoimainen 2,3 litran EcoBoost ovat saatavissa uudella 10-vaihteisella automaattivaihteistolla. Samalla jousitusta on parannettu, Ford kertoo.

Fordin mukaan Mustangin uuden 10-vaihteisen vaihteiston ansiosta moottori tuottaa täydet tehot ja väännön suuremmalle vaihteelle vaihdettaessa, mikä mahdollistaa nopeamman kiihtyvyyden ja saumattoman suorituskyvyn.

Myös jousitusta on parannettu, Ford kertoo. Uusi, lisävarusteena saatava MagneRide-iskunvaimennusjärjestelmä reagoi nopeasti muuttuvaan tienpintaan. Uudet ajotilat Drag Strip ja räätälöitävä My Mode täydentävät Normal-, Sport-, Track- ja Snow/Wet-ajotilojen valikoimaa.

Active Valve Performance Exhaust -teknologiaan sisältyy naapurit huomioiva Good Neighbour -tila, joka hillitsee pakoputken tuottamaa melua, eikä siten häiritse naapureita.

Ford odottaa, että Drag Strip -tilan ollessa käytössä uusi, 5,0-litraisella V8-moottorilla varustettu Mustang on yhtiön toistaiseksi nopein. Sen odotetaan kiihtyvän 0–100 km/h alle 4 sekunnissa.

Uuden Mustangin kuljettajaa avustaviin teknologioihin lukeutuvat jalankulkijoita suojaava Pedestrian Detection -teknologia Pre-Collision Assist -törmäyksenestoavustimella, mukautuva vakionopeudensäädin (Adaptive Cruise Control), välimatkavaroitin (Distance Alert), kaistavahti (Lane Departure Warning) ja kaistanpitoavustin (Lane Keeping Aid). Muihin varusteisiin kuuluu kustomoitava 12 tuuman lcd-näyttö. Fordin SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmä on yhteensopiva Apple CarPlayn ja Android Auton kanssa. Järjestelmää voi käyttää puhekomennoilla sekä 8-tuumaisen kosketusnäytön kautta nipistys- ja pyyhkäisyeleillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?