Uudistunut Ford EcoSport ensi kerran nelivedolla – nimensä mukaista ekosporttisuuttakin tulossa - Autot - Ilta-Sanomat

Uudistunut Ford EcoSport ensi kerran nelivedolla – nimensä mukaista ekosporttisuuttakin tulossa

Ford julkisti tänään pienikokoiseen SUV-autoluokkaan kuuluvan uuden Ford EcoSportin.

Nelivetoa ja nyt myös sportti-ilmettä on luvassa myös Ford EcoSportiin.

8.9.2017 15:50

Uudessa Ford EcoSportissa on ensimmäisen kerran neliveto, joka parantaa pitoa maantiellä ja maastossa. Älykäs neliveto mittaa auton renkaiden pitoa tienpintaan ja voi säätää vääntöä suhteessa 50:50 etu- ja takarenkaiden välillä alle 20 millisekunnissa – 20 kertaa silmänräpäystä nopeammin. Järjestelmä siirtää vääntöä saumattomasti kaikkien neljän renkaan välillä, joten tuntuma tiehen on parempi erityisesti liukkaalla kelillä ajettaessa.

Nelivedon saa yhdessä täysin uuden 1.5-litraisen Ford EcoBlue -dieselmoottorin ja kuusivaihteisen manuaalivaihteiston kanssa. Moottorissa on 125 hevosvoiman tehot ja 300 newtonmetrin vääntömomentti. Moottori kuluttaa polttoainetta 4,5 litraa sadalla kilometrillä ja sen CO2- päästöt ovat 119 g/km.

EcoSportin saa nyt ensimmäistä kertaa myös urheilullisena, Ford Performancen inspiroimana ST-Line-mallina.

Uudistuvassa EcoSportissa on uusia kuljettajaa avustavia teknologioita, kuten SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmä, vakionopeudensäädin säädettävällä ajonopeuden rajoittimella sekä peruutuskamera.

EcoSport tuli Eurooppaan 2014 ja niitä on sittemmin myyty 150 000 kappaletta. Fordin mukaan viime vuonna myynti kasvoi 40 prosenttia.

Euroopan markkinoilla myyntiin myöhemmin tänä vuonna tulevat uudet EcoSportit valmistetaan Fordin tehtaalla Craiovassa, Romaniassa.

Suomeen auto on odotettavissa alkuvuodesta 2018.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?