TM: Legendaarisen teinimopon tuotanto päättyy – luvassa vielä 500 kappaleen erikoiserä - Autot - Ilta-Sanomat

TM: Legendaarisen teinimopon tuotanto päättyy – luvassa vielä 500 kappaleen erikoiserä

Nelitahtinen Honda Monkey sai teinimopon leiman, mutta vähitellen siitä tuli niin sanottu pappamopo.

Julkaistu: 4.9.2017 7:57

Nelitahtinen pieni Honda Monkey mopo huomattiin minne ikinä sen matka veikin. Nyt tuotanto loppuu.

Useimmat varttuneeseen ikään yltäneet suomalaiset tunnistavat Honda Monkeyn. Pikkuruinen mopomalli oli kehitelty jo vuonna 1967 ja se saapui Suomeen vuonna 1973.

Varsinkin maaseudulla Monkeyllä oli suuri merkitys nuorison kokoontumisissa. Moni suomalainen parisuhde on saattanut saada alkunsa osittain Monkeyn takia. Tarjosihan pienen mopon erikoinen ulkonäkö hyvän syyn tehdä se hapuileva ensimmäinen keskustelunavaus.

Monkey ei ole vain nuorison suosiossa, vaan mopon imago muuttui vuosien varrella ja tästä teinimoposta tuli vähitellen niin sanottu pappamopo.

Honda Monkey on japanilaisen Honda Motor Companyn valmistama nelitahtinen mopo. Honda tuntee vetoa sukulaisiimme, sillä Hondalla on apinoiden mukaan nimettyjä mopo- ja moottoripyörämalleja, kuten Gorilla ja Ape.

Tuotanto loppuu

Nyt tämän monenlaisia tunteita herättävän menopelin matka uhkaa päättyä. Asiasta kertoo Tekniikan Maailma. Honda on päättänyt lopettaa 50 vuoden ikään ehtineen Monkeyn valmistuksen. Lopuksi Honda valmistaa lopuksi viidensadan kappaleen erikoiserän.

Valmistajan mukaan Monkeyn oli vaikea täyttää kiristyneitä päästövaatimuksia.

Erikoismallissa on 50-vuotisjuhlan logo. Honda järjesti arvonnan, johon osallistui yli 45 000. Voittajat saavat saavat valmistajan mukaan ikioman erikoismallisen Honda Monkeyn.

Millaisia muistoja sinulla on Honda Monkeystä? Osallistu keskusteluun ja lähetä kuva Monkey-mopostasi numeroon 13456 tai tällä lomakkeella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?