Opel uhoaa uutuudellaan – näissä asioissa se voittaa Nissan Qashqain - Autot - Ilta-Sanomat

Opel uhoaa uutuudellaan – näissä asioissa se voittaa Nissan Qashqain

Opel Grandland X hämmentää kaupunkimaastureiden myyntitilastoja, jos maahantuojan ennusteet osuvat oikeaan.

Tältä se näyttää. Opel Grandland X paljastettiin eilen Helsingissä.

24.8.2017 12:21

Opelin X-autoperhe laajenee lokakuussa Suomessa, kun Crossland X:ää ja Mokka X:ää suurempi Opel Grandland X saapuu myyntihuoneisiin. Lehdistölle tarjoiltiin torstaina maistiainen, kun Saksan rekisterikilvillä varustettu mallikappale esiteltiin Helsingissä.

GM Finlandista kesällä Opel Finland Oy:ksi nimensä muuttanut maahantuoja ei ujostellut ilmoittaa, että Grandland X:n vuosimyyntitavoite on 1 500 kappaletta, ja sillä määrällä automallin pitäisi kiilata kaupunkimaasturiluokan kolmen kärkeen.

Tavoite on kova. Kärjessä on Nissan Qashqai, kakkosena Tiguan ja kolmantena Toyota Rav.

Opel Grandland X:n pituus on 4,480 metriä. Akseliväli on 2,675 metriä. Keula tekee pesäeroa sisarmalliin (Peugeot 3008).

Millä eväin Grandland X tempun tekee. Opel Finlandin tuotepäällikkö Joakim Järvi luetteli Grandland X:n vahvuuksiksi esimerkiksi Qashqaita vastaan seuraavat tekijät: pituutta noin kymmenen senttiä enemmän, suurempi tavaratila ja pienemmät CO2-päästöt etenkin yrityskäyttöön usein hankittavissa, automaattivaihteistolla varustetuissa dieseleissä. Myöskään hinnoittelussa Grandland X ei ota pataan, joskaan Qashqain tapaan Grandland X:stä ei ole ”karvalakkimallia” tarjolla, Järvi myöntää.

Grandland X:n bensiiniversion lähtöhinta on 25 906 euroa. Dieselin hinnat lähtevät 26 167 eurosta. Bensiinimoottori on 130 hevosvoimaa kehittävä 1,2-litrainen turbo manuaali- tai automaattivaihteistolla. Dieselkone on 1,6-litrainen (120 hv) manuaalilla tai automaatilla.

Alimmillaan dieselin CO2-päästöt ovat 104 g/km. Bensiinimoottorilla varustetut versiot tuottavat vähimmillään 117 g/km.

Richard Duff Opelin design-osastolta kuvaili Grandland X:n perää sporttiseksi. Yhtäläisyyksiä sisarmalli Peugeot 3008:aan on, mutta Duff halusi puhua enemmän eroavaisuuksista. –Eniten yhtäläisyyttä on voimalinjassa, hän sanoi.

Grandland X:n tärkeimpiin vakiovarusteisiin kuuluvat muun muassa vakionopeudensäädin, kaistavahti, 7-tuumainen kosketusnäyttö, bluetooth-handsfree, OnStar-avustaja ja automaattinen hätäpuhelu, haineväantenni, 17-tuumaiset kevytmetallivanteet, ilmastointi, sähkökäyttöiset ikkunat edessä ja takana sekä kuljettajan istuimen korkeussäätö.

Innovation-varustelutaso tuo lisäksi muun muassa tuumaa isommat vanteet, automaattisen ilmastoinnin, avaimettoman käynnistyksen, handsfree-takaluukun, ajovaloautomatiikan sekä pysäköintitutkat eteen ja taakse.

Lisäksi asiakkaille tarjotaan erilaisia kampanjapaketteja.

Opel Grandland X:n tavaratilan vetoisuus on 514–1 652 litraa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?