Lännen Media: Valtiovarainministeri ottamassa esille bensan ja dieselin hinnan korottamisen - Autot - Ilta-Sanomat

Lännen Media: Valtiovarainministeri ottamassa esille bensan ja dieselin hinnan korottamisen

Hallituksen verotyöryhmä aloittaa ensi vuoden verotuksen puimisen vielä tällä viikolla. Kuvassa valtiovarainministeri Orpo.

Hallituksen verotyöryhmä aloittaa ensi vuoden verotuksen puimisen vielä tällä viikolla. Kuvassa valtiovarainministeri Orpo.

Julkaistu: 23.8.2017 15:28

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) hakee haitta- ja ympäristöverojen korotuksesta tilaa sille, ettei ansiotulojen verotus ensi vuonna kiristyisi, kertoo Lännen Media.

Lännen Median mukaan hallitus käy nyt läpi koko välillisten verojen listan ”arvioidakseen tilannetta”.

– Minun katseeni on haitallisten asioiden verottamisen puolella. Silloin tarkastelussa ovat tupakka- ja alkoholivero, polttoainevero ja niin edelleen, valtiovarainministeri Orpo sanoi.

Polttoaineveron korottaminen ei ole kuitenkaan aivan läpihuutojuttu, sillä esimerkiksi Eurooppa- ja kulttuuriministeri Sampo Terho (uv) on kertonut niin ikään tällä viikolla, ettei mm. bensaveroa saisi Sinisen ministeriryhmän mielestä nostaa.

Keskustelu liikennepolttoaineista käy nyt kiivaana, eikä vähiten siksi, että liikenneministeri Anne Bernerin (kesk) asettama parlamentaarinen työryhmä on luvannut antaa näkemyksensä liikenteen päästövähennyksistä ja mahdollisesti myös niihin liittyvistä veromuutoksista vielä elokuun aikana.

Tuoreimmat osastosta