Länsi-Savo: Ministeri esittää tukea kansalaisten bensa-autojen muuttamiseen kaasukäyttöisiksi

Julkaistu:

Kaasuautoilu
Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) väläyttää kaasuautoilun edistämistä niin, että suomalaiset alkaisivat tukea vastaan muuttaa bensiiniautojaan maa- ja biokaasukäyttöisiksi.
Leppä ohjaisi ilmastostrategian toteuttamisen nimissä tukea siihen, että vanhojen autojen käyttövoima muutettaisiin fossiilisista polttoaineista biokaasulle, Länsi-Savo kirjoittaa ja kertoo, että ”Lepän mielestä hallituksen ilmastostrategian toteuttamisen ja päästövähennysten nimissä tulee lisätä sekä kotimaista biotuotantoa että sille käyttöä”.

– Biokaasun tuotannon määrä on kasvussa eri kokoisissa laitoksissa. Tuotantoa varten pitää saada kysyntää lisää. Vanhojen autojen muuttamista kaasuautoiksi voitaisiin tukea strategian toteutukseen varatuista varoista, ministeri Leppä sanoi Länsi-Savon mukaan.

Keskustelu liikennepolttoaineista käy nyt kiivaana, sillä mm. liikenneministeri Anne Bernerin (kesk) asettama parlamentaarinen työryhmä on luvannut antaa näkemyksensä liikenteen päästövähennyksistä ja mahdollisesti myös niihin liittyvistä veromuutoksista vielä elokuun aikana.

Ota kantaa

Kannatatko Suomessa liikkuvien bensiinikäyttöisten autojen muuttamista kaasuautoiksi?

Kyllä, valtion antaman rahallisen tuen kera 51% Kyllä, mutta ilman julkista tukirahaa 12% En kannata 37%
Ääniä yhteensä 2425

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt