Näin Tampereella: Kännykän sovellusta käyttäville pyöräilijöille tulee vihreää valoa automaattisesti jo 17 risteyksessä

Dynniq Finland ja Tampereen kaupunki ovat yhteistyössä kehittäneet mobiilisovelluksen, joka pyytää pyöräilijälle automaattisesti ja ennakoiden vihreän valon liikennevaloissa.

Tampereella testattava sovellus on nimeltään CrossCycle.

22.8.2017 10:45

– Pyöräilijän kohtaamat pysähdykset kaupunkiolosuhteissa aiheutuvat lähes poikkeuksetta liikennevaloista. Mobiilisovelluksen avulla pyöräilijälle aiheutuvia pysähdyksiä liikennevaloissa voidaan vähentää, kertoo Dynniq Finlandin operatiivinen johtaja Jukka-Pekka Alanissi.

Käytännössä kuvio toimii niin, että mobiilisovellus lähettää automaattisesti liikennevaloille pyynnön vihreästä valosta pyöräilijän lähestyessä liikennevaloristeystä.

Kun pyyntö lähetetään ennakoiden, voi pyöräilijä päästä liikennevaloista läpi pysähtymättä.

Jos pyöräilijä kuitenkin joutuu pysähtymään punaisiin valoihin, on valoissa vietetty aika lyhyempi kuin normaalisti. Tämä tekee sovelluksen kehittäjien mukaan pyöräilystä huomattavasti mielekkäämpää.

Sovelluksen toimintaa testataan Tampereelle tällä hetkellä 17 risteyksessä.

Dynniqin mukaan sovelluksen käyttäminen on äärimmäisen yksinkertaista ja se kytketään aktiiviseksi yhdellä painikkeella. Tämän jälkeen laitteen näyttö voidaan sammuttaa ja laite asettaa esimerkiksi taskuun.

Kun sovellus lähettää onnistuneen pyynnön liikennevaloille, se ilmoittaa tästä äänimerkillä. Visuaalista ilmoitusta sovellus ei anna turvallisuussyistä.

Kun matka on saatu päätökseen, se kuitataan sovelluksessa jälleen yhdellä painalluksella. Tämän jälkeen sovellus kertoo käyttäjälle mm. matkan keston, pituuden ja keskinopeuden sekä lähetettyjen pyyntöjen lukumäärän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?