Kari ajoi katumaasturillaan Venäjän puolelle – Yle: Seurauksena yli vuoden piina - Autot - Ilta-Sanomat

Kari ajoi katumaasturillaan Venäjän puolelle – Yle: Seurauksena yli vuoden piina

Autovarkauden uhriksi Venäjän Karjalassa joutunut lappeenrantalainen Kari Repo sai taistella Viipurin tullin kanssa peräti puolentoista vuoden ajan, kirjoittaa Yleisradio.

Kuvassa Suomen puolen tullikyltti. Venäjälle saa tuoda suomalaisen auton tullitta vain, jos sitoutuu tuomaan sen tietyn ajan kuluttua takaisin.

21.8.2017 13:27

Kaikki alkoi, kun Revon vuoden 2011 katumaasturi varastettiin Venäjän Kamennogorskissa eli entisessä luovutetun Karjalan Antreassa.

– Venäjän poliisi tutki asiaa ja otti valokuvia auton paikasta. Poliisi totesi, että auto on varastettu. Sen jälkeen käytiin tullissa selvittämässä asiat, Repo kertoo Ylelle.

Jostain syystä Venäjän tulli ei kuitenkaan uskonut Revon selitystä varkaudesta ja päätti vaatia autosta 5000 euron tullimaksua.

– Tulli katsoi, että minä en ollut vartioinut autoa tarpeeksi hyvin, Repo jatkaa ja kertoo Ylelle joutuneensa käymään oikeudessa Viipurissa yhteensä kolme kertaa.

Lopulta oikeudesta tuli vapauttava päätös. Kari Revon onneksi autossa oli myös täyskaskovakuutus, minkä ansiosta vakuutusyhtiö korvasi auton hinnan.

Kustannuksilta ei silti vältytty

– Kaikkiaan tämä prosessi tuli maksamaan minulle noin tuhat euroa, Repo kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?