IS koeajossa Renault Clio R.S. – tarjolla sporttisia digimausteita suoraan tehtaalta

Julkaistu:

Koeajo
Suomeen kesällä saapuneen uuden teho-Clion erikoisimpia varusteita on autoon valmiiksi integroitu digimittariarsenaali.
Renault Sportin virittämä Clio RS on perusidealtaan klassinen GTI-luokan auto. Siis yhdistelmä malliston pienemmän pään peruskoria, parin sadan hevosvoiman turbomoottoria ja asvalttitiukkaa alustaa.

Auton voimavarojen näkymisestä myös kanssa-autoilijoille pitävät erityistä huolta sinne tänne ripoteltujen RS-logojen ohella tällä kertaa muun muassa diffuusorimallinen takapuskuri, punaisilla turvavöillä viimeistellyt kuppimaiset istuimet ja ruutulippua imitoivat sumuvalot.

Mikään niistä ei kuitenkaan ole varsinaisesti uutta. Tätähän nyt on nähty jo vuosikymmenet.


Suurimman huomion RS-Cliossa kiinnittääkin tällä kertaa auton tietoviihdejärjestelmä, johon on (tehdaslisävarusteisena) integroitu valtava määrä erityisesti rata-ajoon liittyvää digitaalista mittaustekniikkaa.

Ajoipa sportti-Cliollaan sitten miten tahansa, niin graafia, paikkatietoa ja mittadataa löytyy joka lähtöön.

RS Monitoriksi nimetystä kokonaisuudesta voi esimerkiksi lukea niin ajossa käytetyt väännöt, tehot, g-voimat, jarrupaineet kuin ratin kääntökulmatkin. Ja paljon muuta.


Myös kierrosaikojen mittaaminen ja auton eri komponenttien kestämien vaihtovälien tarkastelu onnistuu kätevästi samalta näytöltä. Tallennetut ajotiedot pystyy siirtämään halutessaan tietokoneellekin.


Ajoltaan Clio RS on nimensä veroinen, eli jämäkkä ja rivakka urheilupaketti, joka ei jätä naapurikaistalaisten menohaluepäilyille sijaa edes pakoääniensä puolesta. Radalle saakka emme autoa vieneet, mutta selväksi kävi silti, että reippaasti luukutettuna teho-Clio kärsii ainakin jossain määrin tehokkaiden etuvetojen helmasynnistä eli kiihdytyksiin liittyvästä vetelystä.

Näkökulmasta sitten riippuu, onko RS:n jousitus (itselle) hyvä vai ei. Kyseessä kun on kompromissi kohtuullisen siviilimukavuuden ja varsinaisten asvalttirataominaisuuksien väliltä.

Siitä ei kuitenkaan jää epäselvyyttä, etteikö RS:n alustasta olisi välittämään tiehen mainiosti tehokkaammankin kuin ”vain” kaksisataaheppaisen moottorin voimavarat.


Kaikkiaan Clio RS:n voi luokitella lajityyppinsä kelpo edustajaksi, jossa on myös annos hieman erikoista ranskalaisuutta. Esimerkiksi tästä käy hyvin auton moottoriäänivalikko(!), josta Clion sisätilat saa (kaiuttimien kautta) pauhaamaan varsin monentyylisten sporttiautolegendojen lailla.

Ota kantaa

Onko 200 hevosvoimaa mielestäsi tarpeeksi niin sanottuun pikkuautoon?

On 66% Ei ole 32% En osaa sanoa 2%
Ääniä yhteensä 1858

Renault Clio R.S. TCe 200 EDC

Moottori R4, turbo, 1618 cm³, 147 kW (200 hv)/6050 r/min, 260 Nm/2000 r/min Suorituskyky 0-100 km/h 6,7 s, huippunopeus 235 km/h Kulutus 5,9 l/100 km 95E CO2-päästöt 133 g/km Voimansiirto A6, etuveto Mitat p 4090, l 1732, k 1434 mm, akseliväli 2589 mm, omamassa 1279 kg, tavaratila 300-1146 l, tankki 45 Hinta 33990 euroa.

KIITÄMME:

- RS Monitorin tarjoamaa runsasta tietoantia

- Hauskan urheilullista käsiteltävyyttä ja kiertävää moottoria

MOITIMME:

- Kolmiovisen korin ja käsivaihteiston puuttumista mallivalikoimasta

- Kaksoiskytkinvaihteiston ajoittaista vaihtohitautta sporttiajossa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt