Muun muassa näin Mercedes-Benzin X-sarja poikkeaa muista pickup-malleista – älykello ranteeseen!

Eräs Mersun uuden X-sarjan poikkeus nykyisiin pickup-malleihin verrattuna on auton liitettävyys.

Mercedes-Benzin X-sarjaksi nimetty uusi lava-auto tarjoaa luokassa ennen näkemättömät liitettävyysvaihtoehdot.

10.8.2017 8:20

Käytännössä X-sarjan autossa on sim-kortilla varustettu verkkopääte, jonka avulla käytössä ovat kattavat Mercedes me -palvelut sekä älypuhelin- ja pc-yhteydet.

Kuljettaja voi koska tahansa hakea käyttöönsä esimerkiksi navigaatiotietoja tai seurata autonsa tilaa – vaikkapa polttoainetankin täyttöastetta tai rengaspaineita – etänä omasta älypuhelimesta tai muusta vastaavasta päätelaitteesta kuten älykellosta.

Samalla tavalla sovelluksen kautta onnistuvat esimerkiksi X-sarjan huoltopalveluiden tilaus ja hallinta sekä avun saaminen paikalle ongelmatilanteissa.

Mercedes me -palvelun avulla kuljettaja saa myös tietoonsa esimerkiksi edessä olevat ruuhkat ja niiden pituudet sekä vaihtoehtoisen reitin ruuhkan ohittamiseksi. Navigaattorin näyttöön saadaan kerralla jopa neljän eri vaihtoehtoista reittiä, joista yksi on aina laskettu mahdollisimman taloudelliseksi.

Mercedes-Benzin uusi X-sarja valmistetaan yhteistyössä Renault-Nissanin kanssa. Eurooppaan, Australiaan ja Etelä-Afrikkaan tarkoitettujen autojen tuotanto alkaa Nissanin tehtaalla Barcelonassa vuonna 2017.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?