Onko tässä maailman omituisin kilpailu? Voittaja seisoi autoa vasten yli kolme vuorokautta - Autot - Ilta-Sanomat

Onko tässä maailman omituisin kilpailu? Voittaja seisoi autoa vasten yli kolme vuorokautta

Kilpaisitko kolme ja puoli vuorokautta tässä lajissa? Kovimman tuloksen tehnyt piti autosta kiinni yli 82 tuntia.

Julkaistu: 8.8.2017 7:44

Suomi tunnetaan maailmalla omituisista kilpailuistaan, mutta onko Subaru Car Challenge yhtään eukonkantoa fiksumpi laji?

Subaru Car Challenge on vuotuinen kestävyyskisa, jossa kilpaillaan siitä, kuka osanottajista pystyy pisimpään pitämään kämmenensä auton koria vasten.

Sääntöihin kuuluu, että kilpailijoiden pitää seistä suorituksensa ajan.

Kilpailijoille suodaan neljä kertaa viiden minuutin tauko joka kuudes tunti. Painetta lisää se, että kisa käydään ulkosalla – niin sateessa kuin auringonpaisteessakin.

Lajin ennnätystulos on 82 tuntia ja 16 minuuttia.

Tänä vuonna Subaru Palm Challenge järjestetään Civic Plazassa, Ngee Ann Cityssä 28. lokakuuta. Subarun markkinointiosasto luonnehtii kilpailua ”Aasian suurimpana kestävyyskokeena.”

Vuonna 2002 120 Singaporen asukasta kilpaili tittelistä. Sen jälkeen kisan suosio on kasvanut, ja osanottajia on parhaimmillaan 400 ympäri Aasiaa.

Alkukierrokset alkoivat yhdeksässä maassa heinäkuussa. Jokaisesta alkukilpailusta kymmenen parasta finalistia kutsutaan Singaporessa pidettävään finaaliin.

Tässä videossa on mallia vuoden 2015 kisasta:

Viime vuonna singaporelainen Sunawr Ali poistui kisasta voittajana 75 tunnin ja 58 minuutin tuloksella. Pääpalkintona oli Subaru XV 1.6 I-S -auto.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?