Volkswagen Passat GTE ykkönen brittilehden listauksessa – vertailussa parhaat hybridiautot - Autot - Ilta-Sanomat

Volkswagen Passat GTE ykkönen brittilehden listauksessa – vertailussa parhaat hybridiautot

Hybridit saavat osakseen kasvavaa kiinnostusta sitä mukaa kun eri kaupungit ja valtiot ilmoittavat aikeistaan kieltää polttomoottoriautot.

Kuvassa Passat GTE:n sedanmalli. Independentin artikkelissa kehuttiin erityisesti farmariversiota.

8.8.2017 9:44

Britannian hallitus ilmoitti kaksi viikkoa sitten aikeistaan kieltää uudet bensiini- ja dieselkäyttöiset henkilö- ja pakettiautot vuodesta 2040 lähtien. Päätöksellä pyritään hillitsemään saastumista.

Brittiläinen sanomalehti Independent tarttui aiheeseen listaamalla kymmenen parasta myynnissä olevaa hybridiautoa. Listaus ei perustu teknisiin mittaustuloksiin eikä hintavertailuihin, vaan se vaikuttaa pikemminkin Sarah Bradley -nimisen toimittajan subjektiivisiin käsityksiin ja hänen koeajokokemuksiin perustuvalta arviolta.

Listan ykköseksi noteerattiin Volkswagen Passat GTE. Perusteluiksi lehti luetteli sen ominaisuuksia: bensinnikäyttöinen, valtavan käytännöllinen farmari, joka kulkee sähköllä noin 50 kilometriä ja yhdellä bensatankillisella voi ajaa noin 800 kilometriä. Lisäksi saksalaisauto sai kehut matkustamon tilavuudesta, hyvästä varustetasosta ja viimeistelystä sekä massiivisesta tavaratilasta.

Suomessa Passat GTE Plug-in Hybrid 160 kW (218 hv) DSG-kaksoiskytkinvaihteistolla maksaa autoveron jälkeen 48 786 euroa. Sen kulutukseksi valmistaja ilmoittaa 1,7 litraa sadalla kilometrissä. Tällöin lähes kaiken ajamisen pitää painottua täyssähköpuolelle. CO2-päästöarvo on 38 g/km.

Lue Ilta-Sanomien koeajoarvio tästä.

Passat GTE:n mittaristo osaa suomea.

Kakkossijan lehden arviossa meni myös Saksaan: Audi A3 e-tron. Kolmas oli japanilainen Toyota Prius.

Loput menestyjät olivat BMW i3, Volkswagen Gold GTE, Volvo XC90 T8, BMW i8, Mercedes-Benz C300 h, Mitsubishi Outlander PHEV ja Toyota Yaris Hybrid.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?