100 vuotta sitten: Uskomaton kuva maantieltä

Muun muassa näin kuljetettiin sata vuotta sitten isoja kuormia autolla.

Kuljetus saattaa olla hiukan ylileveä, mutta ilman Fordin kehittämää TT-mallia yli 3 500 kiloa heinää ei olisi liikahtanut ihan hetkessä paikasta toiseen. Fordin tiedotusvälineille lähettämästä kuvasta ei käy ilmi, missä se on otettu.

2.8.2017 14:33

Fordin ensimmäinen hyötyajoneuvo ja pakettiauto lanseerattiin tasan sata vuotta sitten. Se perustui Fordin ikoniseen T-Ford-henkilöautomalliin, mutta Ford TT -nimen saanut ajoneuvo oli pidempi ja rungoltaan vahvempi.

Auton tavara-alustaosaa pystyi muuntelemaan siten, että ajoneuvolla voitiin kuljettaa lähes mitä tahansa. Moottori käynnistettiin auton edessä olevan kammen avulla, ja ohjaamossa oli kuljettajan lisäksi tilaa yhdelle matkustajalle.

Auto tuli markkinoille ensiksi Yhdysvalloissa, mutta niitä rakennettiin myös Manchesterissa Englannissa.

Yllä olevasta kuvasta näkee muutoksen. Tänä päivänä Fordin hyötyajoneuvot ovat Euroopassakin myyntitilastojen kärjessä. Hyötyajoneuvojen valikoimaan kuuluvat muun muassa Transit, Transit Custom, Transit Connect, Transit Courier ja Ranger-avolava-auto.

– Vaikka nykyiset pakettiautot ovat ihan toista kuin TT, ne tekevät pohjimmiltaan samaa työtä kuin millaisiksi ne suunniteltiin sata vuotta sitten – tarjoamaan joustavan keinon pitää liiketoiminta liikkeellä, Fordin Euroopan hyötyajoneuvojen toimitusjohtaja Hans Schep sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?