Audi sähköistyy: Edessä 10 miljardin kustannussäästöt - Autot - Ilta-Sanomat

Audi sähköistyy: Edessä 10 miljardin kustannussäästöt

Audi pyrkii vähentämään kustannuksiaan vuoteen 2022 mennessä 10 miljardia euroa (12 miljardia dollaria) rahoittaakseen siirtymisen sähköautojen tuotantoon.

Aiemmin tänä vuonna Shanghaissa esiteltiin Audi e-tron Sportback Concept 8.­

1.8.2017 7:11

Pyrkimys on seurausta päästökohulle, joka on ravistellut Volkswagen-konsernin brändiä ja myös muita merkkejä, autonvalmistajaa lähellä olevat tahot sanoivat Automotive Newsille.

VW-ryhmittymän sisällä Audi on sen tuottoisin osanen. Audi aikoo tuoda markkinoille viisi uutta sähköautomallia tulevina vuosina alkaen e-tron-maastoautosta, joka on tarkoitus rakentaa vuodesta 2018 Brysselissä.

Huolimatta siitä, että Audin sähköistämisohjelmaan liittyvät kulut ovat nousseet, Audi haluaa pitää liikevoittonsa vähintään kahdeksassa prosentissa, Automotiven lähteet kertoivat. Audin katetuotto vuoden alkupuoliskolla oli 8,9 prosenttia.

Suurin osa kymmenen miljardin kustannussäästöstä syntyy tutkimus- ja kehityskustannusten vähentämisestä.

Audi pyrkii myös vapauttamaan varoja nollapäästötekniikkaan tähtääviin investointeihin kehittämällä uuden Porsche-alustan, jolloin sekä VW-ryhmittymän premium-brändit säästävät rahaa jakamalla komponentteja ja moduuleja.

Saksalainen Handelsblatt raportoi ensimmäisenä kustannussäästötavoitteista sunnuntaina.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?