Tankojuopot ottavat vaarallisia riskejä: Yli kolmasosa tilaston kuolleista humalassa – LT: ”Huomion arvoista”

Julkaistu:

Liikenne
Pyöräilyn yksittäisonnettomuuksissa on usein mukana alkoholia.
Liikenneturvan tuoreessa selvityksessä tutkittiin kaikki vuosina 2011−2015 tapahtuneet polkupyöräilijän kuolemaan johtaneet liikenneonnettomuudet.

Viiden vuoden tarkastelujaksolla tieliikenneonnettomuuksissa kuoli yhteensä 116 polkupyöräilijää. Heistä kaksi kolmesta oli miehiä. Alle 18-vuotiaita oli yhteensä kahdeksan. Yli puolet uhreista oli 65-vuotiaita tai sitä vanhempia ja neljännes 75-vuotiaita tai sitä vanhempia.

Alkoholi näkyy yksittäisonnettomuuksissa

Vuosina 2011-2015 tilastoitiin yhteensä 44 pyöräilijän kuolemaan johtanutta onnettomuutta, jossa ei ollut osallisena moottoriajoneuvoa. Suurin osa näistä oli yksittäisonnettomuuksia. Kahdessa tapauksessa pyöräilijä jäi junan alle, viidessä pyöräilijä törmäsi toisen pyöräilijän kanssa ja kahdessa jalankulkijan kanssa kohtalokkaasti.

Yksittäisonnettomuuksista ainakin kolmessa oli kyse sairaskohtauksesta, ja ainakin kahdeksassa pyöräilijä oli vahvasti humaltunut.

Pyöräilijöiden yksittäisonnettomuudet jäävät kuitenkin usein onnettomuustutkinnan ulkopuolelle, jolloin niistä saatava tietokin jää puutteelliseksi.

– Huomion arvoista on se, että yksittäisonnettomuuksien osuus kaikista tieliikenneonnettomuustilastoihin päätyneistä pyöräilijän kuolemaan johtaneista onnettomuuksista on yli kolmannes. Myös alkoholin merkittävään rooliin kannattaa kiinnittää huomiota, Liikenneturvan tutkimuspäällikkö Juha Valtonen painottaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt