Lähes 100 prosenttia joka nurkan ruopimista – tämä auto on nyt suosituin nelivetomerkki - Autot - Ilta-Sanomat

Lähes 100 prosenttia joka nurkan ruopimista – tämä auto on nyt suosituin nelivetomerkki

Subaru Outback 2.0D vuosimallia 2015.

Julkaistu: 19.7.2017 10:31

Subaru on tällä hetkellä maailman suosituin nelivetomerkki, uutisoi brittiläinen Autocar.

Japanilainen Subaru on tällä hetkellä maailman suosituin nelivetoisten autojen valmistaja, mikäli kriteerinä pidetään valmistusmäärää. Japanilaisvalmistaja sai tuotettua viime vuonna autoja kaikkiaan yli miljoona kappaletta, tarkemmin 1 024 604 yksilöä.

Subaru on muutenkin profiloitunut nimen omaa nelivetomerkiksi, sillä reilusta miljoonasta autosta peräti 99,3 prosenttia oli varustettu syntyessään Subarun symmetrisellä AWD-nelivedolla.

Suomessa tahmeaa

Maailmanlaajuisessa tuotantoluvussa oli kasvua edelliseen vuoteen 9,2 prosenttia, ja kun kysymyksessä oli jo viides perättäinen kasvun vuosi, pyyhkii Subarulla näiden lukujen valossa tällä hetkellä hyvin. Suomessa Subarun tilanne ei myynnillisesti sen sijaan ole kuluvan vuoden ensimmäisen puoliskon aikana ollut kovin auvoinen, sillä viime vuoden tilanteeseen verrattuna Subaruja on ensirekisteröity 27,4 prosenttia vähemmän. Tammi-kesäkuun aikana Suomeen rekisteröitiin 430 uutta Subarua, ja merkin markkinaosuus putosi 0,9 prosentista 0,7 prosenttiin.

Tältä näyttää Outback ”riisuttuna”.

Maailmanlaajuisesti Subarun osuus kaikista viime ja tämän vuoden huhtikuun välisenä aikana valmistetuista nelivetoautoista on 15 prosenttia. Se on enemmän kuin yhdelläkään toisella autonvalmistajalla maailmassa. Tilastossa toisena on Audi, joka jäi Subarun myyntiluvista neljänneksen. Jaguar Land Rover pääsi nippa nappa puoleen edellisestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?