Mikä on uusien superautojen eliitti-ykkönen? Iso autolehti testasi, tässä voittaja

Saksalainen Auto Bild arvotti ökykalliit superautot, eikä kokonaiskisan voittaja tällä kertaa ollutkaan se odotetuin.

Aston Martin DB11 on superautojen aatelinen.

12.7.2017 17:08

Saksalainen, myös Suomessa ilmestyvä Auto Bild toteutti tämä kesän ensimmäisessä numerossaan kalliiden superautojen vertailutestin. Mittelössä olivat mukana uusi Aston Martin DB11, Bentley Continental Supersports sekä Mercedes-AMG GT R.

Jokaisen näiden unelmasporttien hankintahinta kipuaa Suomessa tavallisille kengänkuluttajille ulottumattomiin sfääreihin, vaikka vieläkin kalliimpia hyperautoja saatavilla toki on.

Mercedes-AMG GT R.

Edullisimman, saksalaisen Mercedes-AMG GT R:n (585 hv/700 Nm) autoverollinen lähtöhinta on Suomessa 302 909 euroa. Toiseksi kallein on brittiläinen Aston Martin. DB11:n (608 hv/700 Nm) verollinen hinta kipuaa meillä 392 876 euroon. Se on kuitenkin vielä huomattavasti vähemmän kuin kolmikon kalleimman, myös saksalaisen Bentley Continental Supersportin (710 hv/1 017 Nm) meikäläinen hankintakynnys: 542 732 euroa – siis reilusti yli puoli miljoonaa.

Bentley Continental Supersports vuodelta 2009.

Vertailussa kokonaisuus

Sporttivertailun johtavana ideana oli löytää kolmikosta paras kokonaisuus. Pienenä yllätyksenä voidaankin pitää, että vertailun parhaaksi autoksi Auto Bild toteaa lopulta brittiläisen Aston Martin DB11:n – kahden pätevän saksalaisauton nenän edestä. Lehden mukaan DB11 on voittaja, koska se on ”tyylikäs ja täynnä klassisia yksityiskohtia”. Lisäksi voittajan moottoria kehuttiin sivistyneeksi ja tehokkaaksi, sekä alustaa huipputasoiseksi. Auto sai vertailussa täydet viisi tähteä.

Bentleyn suurimmaksi ongelmaksi moitittiin suurta kokoa ja painoa (2 344 kiloa). Mercedes-AMG GT R oli lehden mukaan taas liian pelkistetty arkikäyttöön. Molemmat saksalaiset saivat neljän ja puolen tähden saaliin.

DB11 myös avona

DB11 on peribrittiläisen ja pitkät sukujuuret hyödyntävän Aston Martinin viimeisin sarjatuotantoluomus, jossa on joko 5,2-litrainen, kaksin turboin ahdettu V12-moottori, tai pienempi, 4,0-litrainen niin ikää kaksin turboin ahdettu V8-moottori. Jälkimmäinen voimanlähde on Mercedes-AMG –tuotantoa, ja tuottaa 510 hevosvoimaa sekä 675 Nm vääntöä. Nopeimmillaan DB11 kiihtyy 0-100 km/h 4,4 sekunnissa ja saavuttaa 322 kilometrin huippunopeuden.

DB11:stä on tulossa myös avoversio mallivuodeksi 2018. Kangaskattoisen avoauton mallinimi on Aston Martinille tyypillisesti DB11 Volante. Avoautosta odotetaan hieman painavampaa kuin umpiversiosta, mikä saattaa vaikuttaa hieman heikentävästi sen suorituskykyyn. Joka tapauksessa DB11 Volante tulee olemaan yksi suorituskykyisimmistä markkinoilla olevista avoautoista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?