Esalta, 64, loppui bensa kinkkisessä paikassa – apu löytyi läheltä: ”Miten voikin näin sydämellisiä ihmisiä olla” - Autot - Ilta-Sanomat

Esalta, 64, loppui bensa kinkkisessä paikassa – apu löytyi läheltä: ”Miten voikin näin sydämellisiä ihmisiä olla”

Poikansa kanssa automatkalla ollut Esa kertoo häkeltyneensä kohtaamastaan ystävällisyydestä.

Poikansa kanssa automatkalla ollut Esa sai kokea maaseudun vieraanvaraisuutta.

12.7.2017 7:31

Karjaalla asuva eläkeläinen Esa Laukkanen, 64, kohtasi ainutlaatuista ystävällisyyttä autonsa hyydyttyä tienposkeen Salon lähistöllä.

Laukkanen kertoo Ilta-Sanomille olleensa sunnuntaina aamupäivällä 11-vuotiaan poikansa kanssa matkalla Turusta Karjaalle, kun vastikään hankitusta menopelistä loppui bensa keskellä maaseutua.

Laukkanen sanoo pohtineensa, että nopein keino ratkaista hankala tilanne itselle tuntemattomalla seudulla olisi kysyä apua lähistön taloista.

Laukkanen kertoo käyneensä kysymässä apua ensin lähimpänä tien vieressä sijainneesta talosta. Ensiyrittämällä ei tärpännyt, sillä oven takaa miestä kehotettiin liftaamaan huoltoasemalle.

– Kyllä siinä kävi mielessä, että mitenköhän hankala tilanne tästä nyt tulee.

Laukkanen päätti kuitenkin pyytää apua vielä toisestakin näköetäisyydellä tien vieressä sijainneesta talosta. Tällä kertaa onnisti, sillä oven takaa löytyi ystävällinen pariskunta.

Laukkanen kertoo naisen heittäneen hänet lähimmälle huoltoasemalle ja takaisin.

– He eivät olleet moksiskaan, vaan sanoivat, että lähdetään hakemaan sitä bensaa. Siinä ei tarvinnut kahta kertaa pyytää. Huoltoasemalle oli matkaa varmaan noin kahdeksan kilometriä, mies kuvailee.

Bensanhakureissun jälkeen pariskunta tarjosi Laukkaselle vielä kahvit ja kaivoi pakastimesta pojalle jäätelöä.

– He sanoivat, että jos ei sinulla ole mikään kiire, niin keitellään kahvit. Siinä sitten juotiin kahvit ja juteltiin niitä näitä.

Laukkanen arvioi bensojen hakemiseen ja turinointiin hurahtaneen ainakin tunnin verran aikaa. Lähdön hetkellä Laukkanen kertoo tarjonneensa pariskunnalle vaivanpalkkaa kuskaamisesta.

– Tarjosin auttamisesta maksuksi rahaa, mutta he eivät kirveelläkään suostuneet ottamaan sitä vastaan. Nainen vain sanoi, että kun kohtaat itse jonkun, joka tarvitsee apua, niin laita hyvä kiertämään, ja olemme sujut.

Eläkkeellä oleva Laukkanen kiittelee paria heiltä saamastaan avusta ja toivoo, että vastaavanlainen ystävällisyys olisi nykyaikana yleisempää. Hän aikoo myös pistää itse hyvän kiertämään.

– Se tuntui aika uskomattomalta. Mietin, että miten voikin näin hyviä ja sydämellisiä ihmisiä olla. Olen heille kyllä hyvin kiitollinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?