Neste: Tumma laatu kasvattaa nyt suosiotaan huoltoasemilla, ”edustavat yhä suositumpaa vaihtoehtoa” - Autot - Ilta-Sanomat

Neste: Tumma laatu kasvattaa nyt suosiotaan huoltoasemilla, ”edustavat yhä suositumpaa vaihtoehtoa”

Nesteen autoilijapaneelillaan teettämän kyselyn mukaan liikenneasemien kahvinjuontitottumukset ovat hiljalleen muuttumassa.

Kyselyyn vastanneet juovat reippaasti kahvia, yleisimmin 2–5 kuppia päivittäin. Liikenneasemalta kahvia ostetaan muutaman kerran kuukaudessa, usein tankkaamisen yhteydessä.

20.7.2017 11:45

Kahvin luvatussa maassa suomalaiset juovat kahvinsa usein liikenneasemalla, pitkän ajomatkan varrella.

Nesteen toteuttamasta kahvikyselystä selviää, että liikenneasemien suosituin kahvilaatu on edelleen perinteinen vaaleapaahtoinen suodatinkahvi. Muutosta on kuitenkin ilmassa, sillä tumma laatu ja kylmät kahvijuomat edustavat yhä suositumpaa vaihtoehtoa varsinkin nuorten parissa.

Liikenneasemalta kahvin ostaessaan vaaleapaahtoisen vaihtoehdon valitsee 66,7 prosenttia kyselyyn vastanneista. Viime vuonna toteutetussa kahvikyselyssä sama luku oli hieman suurempi, jopa 70 prosenttia.

Nuoret vastaajat valitsevat vanhempia ikäluokkia selvästi useammin myös muita vaihtoehtoja. 15–35-vuotiaat vastaajat valitsevat liikenneasemalla yhtä usein vaaleapaahtoisen, tummapaahtoisen ja kylmän kahvijuoman.

Puolet nuorista vastaajista voisi ostaa suodatinkahvin sijaan myös erikoiskahvin, kun niin tekisi vanhemmista ikäryhmistä vain 15–33 prosenttia.

Kyselystä selviää myös, että jopa 64 prosenttia vastaajista haluaa juoda asemalta ostetun kahvinsa paikan päällä. Jos toiveissa on kuitenkin take-away-kahvi, jopa 71 prosenttia vastaajista ostaa sen mieluiten juuri liikenneasemalta esimerkiksi kahvilan sijaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?