Moskovassa tuotetaan pian samaa mallia kuin Suomessa – Mercedes-Benz avaa uudet tehtaat Puolaan ja Venäjälle

Julkaistu:

autoteollisuus
Mercedes-Benz on käynnistänyt kahden uuden tehtaan rakentamisen moottori- ja henkilöautotuotantonsa tehostamiseksi.
Moskovaan rakennetaan joustavaan tuotantojärjestelmään perustuva henkilöautotehdas, joka käynnistyy vuonna 2019 ja tuottaa henkilöauto- ja SUV-malleja Venäjän kotimarkkinoille.

Aloitusmallina Moskovan tehtaalla on E-sarjan sedan, jota seuraavat nopeassa tahdissa GLE, GLC ja GLS. Mainituista malleista Mercedes-Benz GLC:tä rakennetaan sopimusvalmistuksena myös Suomessa, Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaalla.

Puolan Jaworissa aloitetaan puolestaan nelisylinteristen moottoreiden valmistus Mercedes-Benzin henkilöautoihin.

– Henkilöautotehtaan avaaminen Venäjällä on strateginen investointi Mercedes-Benzin tärkeälle markkina-alueelle. Laajennamme paikallista vaikutustamme ja vahvistamme samalla kansainvälistä kilpailukykyämme. Puolan tehdas varmistaa tehokkaiden moottoriemme saatavuuden henkilöautotuotannon tarpeita varten, Mercedes-Benzin tuotantojohtaja Markus Schäfer linjaa.

Moskovan tehdas sijaitsee Esipovon teollisuuspuistossa, jossa sille on varattu 85 hehtaarin suuruinen tontti. Tehdas sisältää kaikki autonvalmistuksen vaiheet korituotannosta ja maalaamosta alkaen päätyen autojen kokoamiseen tuotantolinjalla. Tehdas maksaa noin 250 miljoonaa euroa, ja Moskovan seudulle syntyy sen ansiosta yli tuhat uutta työpaikkaa.

Jaworissa tehdasalueen koko on noin 50 hehtaaria, ja Daimler investoi rakentamiseen noin 500 miljoonaa euroa. Moottorituotanto työllistää 500 ihmistä, jotka koulutetaan tehtäviinsä Saksan Untertürkheimissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt