Hankintapaperit paljastavat: Peltipoliisien tekniikkaa muutetaan – satsaus miljoonia euroja

rac

Julkaistu:

automaattinen nopeusvalvonta
Poliisihallitus on julkaissut ilmoituksen automaattisen liikennevalvontalaitteiston hankinnan kilpailuttamisesta vuoden 2017 aikana.
Kilpailutusdokumenttien mukaan hankinnassa ovat nyt sekä kiinteisiin valvontapisteisiin, että viranomaisten ajoneuvoihin sijoitettavat automaattivalvontalaitteistot.

Lisäksi hankintaan sisältyvät laitekotelot tarvikkeineen ja varaosineen sekä tarvittavat huolto- ja korjauspalvelut.

Mielenkiintoisin Poliisihallituksen hankintailmoituksesta selviävä seikka on kuitenkin valvontalaitteiden uusimisen yhteydessä tapahtuva nopeuden mittaustekniikan vaihtuminen.

Video: Animaatio näyttää, miten nykyinen peltipoliisi toimii.

Uusissa laitteissa luovutaan tien pintaan sahattavista induktiosilmukoista, mikä tarkoittaa sitä, että jatkossa valvontalaitteiden mittaustekniikka perustuu joko laservaloon tai edustaa ns. kehittyneempää tutkatekniikkaa.

Induktiosilmukkatekniikka on mahdollistanut muun muassa ylinopeuden ajamisen vastaantulijan kaistaa käyttäen, sillä nopeuden mittaaminen on vaatinut ajoneuvolta juuri tietyn tien kohdan yli ajamista. Silmukka-antureiden epäluotettava toiminta on tuottanut vuosien mittaan myös huomattavan määrän turhia kameravälähdyksiä.


Vuoteen 2018 ulottuvan hankintasopimuksen arvo viiden vuoden sopimuskaudelle (sisältäen kahden vuoden optiovuodet) on noin 6 - 8 miljoonaa euroa.

Koko sopimuskauden aikana automaattivalvontalaitteistoja tullaan hankkimaan poliisihallituksen mukaan arviolta 150 kappaletta.

Video: Kettu etupuskurissa - katso peltipoliisin parhaat kuvat!

Ota kantaa

Oletko havainnut Suomen tieverkolla tien pintaan sahattuja induktiosilmukoita?

Tottakai olen 69% Ehkä, en ole ihan varma 7% Ei havaintoa aiheesta 24%
Ääniä yhteensä 22702

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt