Kaksi syytä, jotka ratkaisevat huoltoaseman valinnan - Autot - Ilta-Sanomat

Kaksi syytä, jotka ratkaisevat huoltoaseman valinnan

Hinta ratkaisee, kun suomalainen ajaa tankkaamaan ajoneuvoaan.

Ensio Heikkinen söi Pukaron Paronin tiloissa 2001. Se on yksi maan suosituimmista taukopaikoista.

20.6.2017 15:11

Suomalaiselle autoilijalle kaksi tärkeintä asiaa huoltoasemaa valittaessa ovat polttoaineen hinta ja huoltoaseman kotimaisuus.

Suomalaisen Energiaosuuskunnan (SEO) teettämästä tutkimuksesta selviää, että 85 prosenttia suomalaisista pitää polttoaineen hintaa odotetusti tärkeimpänä tekijänä huoltoasemaa valittaessa. Toiselle sijalle nousi huoltoaseman kotimaisuus: 59 prosenttia suomalaisista pitää asiaa merkittävänä.

Kotimaisuus nousi erityisen tärkeäksi eläkeläisten (70 %), yrittäjien ja johtavassa asemassa olevien (60 %), mutta myös opiskelijoiden ja koululaisten (57 %) sekä toimihenkilöiden keskuudessa (57 %). Naisille kotimaisuus oli hieman tärkeämpi kriteeri huoltoaseman valinnalle (62 %) kuin miehille (55 %).

Saman tutkimuksen mukaan 30 prosenttia suomalaisista pitää ravintolapalveluita tärkeänä kriteerinä huoltoaseman valinnassa. Ensisijaisesti suomalaiset haluavat huoltoasemalta perinteistä kotiruokaa (55 %).

Taloustutkimuksella maaliskuussa 2017 teetetyn tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää suomalaisten käsityksiä autoilusta ja mielikuvia huoltamoista. Tutkimuksen kohderyhmän muodostavat suomalaiset kuluttajat. Internetpaneelilla toteutettuun tutkimukseen vastasi yhteensä 1 029 suomalaista maaliskuun 2017 aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?