Yllättävä lausunto perinteiseltä nelivetomerkiltä: Meitä ei premium tai bling bling kiinnosta! - Autot - Ilta-Sanomat

Yllättävä lausunto perinteiseltä nelivetomerkiltä: Meitä ei premium tai bling bling kiinnosta!

Mitsubishille totuttuun tapaan tämänkin auton saa nelivetoisena.

Julkaistu: 16.6.2017 7:23

Mitsubishi paljasti tulevaisuuden strategioitaan uuden coupé-tyyppisen Eclipse Cross -katumaasturinsa ensiesittelyn yhteydessä.

Mitsubishi on viettänyt muutamat viime vuodet kohtalaisen hiljaisia aikoja, mutta nyt pitkäikäinen japanilaisyritys osoittaa hiljalleen piristyvää aktiivisuutta. Hiljaisuuden rikkoo uusi Eclipse Cross -katumaasturi-crossover, jonka muodoissa on nykyisin muodikasta coupé-henkeä.

Ilta-Sanomat sai tilaisuuden tutustua upouuteen autoon tuoreeltaan, parin harvan suomalaismedian joukossa.

Pituudeltaan 4,4-metrinen Eclipse Cross sijoittuu Mitsubishin mallistossa ASX:n ja Outlanderin välimaastoon. Auto on kuitenkin aivan omanlaisensa uutuus, sillä takaosan linjat on piirretty vahvoin coupé-vaikuttein.

Mitsubishille totuttuun tapaan auton saa nelivetoisena, mutta myös vain etuvetoisena. Moottorit ovat turboahdetut, 1,5-litrainen bensiini (163

hv/250 Nm) ja 2,2-litrainen diesel (150 hv/400 Nm).

Irtiotto premiumista

Mielenkiintoisen kannan tulevaisuuteensa Mitsubishi otti Eclipse Crossin esittelyn yhteydessä yhtiön Euroopan PR-johtajan Daniel Nacassin suulla, kun hän julkisti japanilaistehtaan lähivuosien markkinointistrategian avaintekijöitä. Niihin liittyy tiiviisti vanhoihin, hyviksi tiedettyihin perusasioihin keskittyminen. Sen sijaan premium tai niin sanottu bling bling -asenne ei Mitsubishia kiinnosta.

Tavallisesti autovalmistajat tahtovat tehdä autoistaan aina mahdollisimman vetoavia, etenkin ulkoisesti ja auton luoman tunnesiteen osalta. Niiden avulla käsitys premiumista luodaan.

Ulkoisilta ominaisuuksiltaan Mitsubishin mallit eivät ehkä koskaan ole premiumia olleetkaan, mutta teknisiltä ominaisuuksiltaan – varsinkin nelivedon osalta – merkki on aina kulkenut kehityksen etujoukoissa.

Mitsubishi valmisti ensimmäisen nelivetoautonsa jo vuonna 1936. Sillä on siis yli 80 vuoden kokemus nelivedon parista.

Mitsubishilla on edessään mielenkiintoiset ajat, sillä tarkoituksena on esitellä useita uusia malleja, ja kääntää yhtiön suunta kohti kiinnostavampia aikoja.

Palaamme uuden Eclipse Cross nelivetoversion ensitestitunnelmiin tuonnempana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?