Tuulilasi vertaili Suomen suosituimman auton kolmea vuosimallia – ”ero melkoinen” - Autot - Ilta-Sanomat

Tuulilasi vertaili Suomen suosituimman auton kolmea vuosimallia – ”ero melkoinen”

Autolehti vertaili Skoda Octavian eri vuosimalleja. Millaista on ajaa nyt vuoden 2002 Octavialla?

Skoda Octaviua menestyy Suomessa: alkuvuoden markkinaosuus on 4,6 prosenttia.

31.5.2017 7:39

Tuulilasi vertaili kolmea Skoda Octaviaa, tällä hetkellä Suomen suosituinta autoa. Tarkoituksena oli selvittää, miten yksi automalli on kehittynyt 15 vuoden aikana.

Vanhin vuosimalli oli vuodelta 2002, keskimmäinen vuodelta 2007 ja tuorein edusti vuosimallia 2017. Kaikissa oli bensiinimoottori.

Vanhin Octavia erottui selvästi ajo-ominaisuuksiensa takia: ”Se tuntuu vanhemman sukupolven autolta: ohjaus on hidas ja Octavia kallistelee voimakkaasti mutkissa. Auton ikä näkyy myös hallintalaitteissa, jotka alkavat olla melko kuluneita.”

Tuulilasin mukaan ero toisen sukupolven Octaviaan oli melkoinen, vaikka vuosimallien välissä oli vain viisi vuotta: ”Jousitus on jämäkkä, muttei kuitenkaan epämukava. Auto tottelee kuljettajan käskyjä loogisesti.”

Tämän vuoden malli erottuu sekin aiemmista versioista: ”Ilmassa on hienostunut tunne... Uuden kosketusnäytön grafiikat ovat aivan eri planeetalta... Ajossa uutuus on myös vahvoilla.”

Yhteenvedossaan lehti arvioi, että Octavia on kehittynyt paljon, mutta suurin harppaus tehtiin jo 2000-luvun alussa siirryttäessä toisen sukupolven malliin: ”Ehkä katseet kääntyvät Octaviankin kohdalla seuraavaksi sähköautoihin ja autonomiseen ajamiseen.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?