Mökkikausi alkoi – tiesitkö tämän peräkärryn vakuuttamisesta?

Mökkikausi tuo tullessaan lisääntyvän määrän peräkärryjä Suomen teille. Vakuuttamisessa tulee ottaa huomioon yksi tärkeä seikka.

Peräkärrystä on apua muun muassa muuttokuormien kuskaamisessa. Tällöinkin lukosta on iloa.

16.5.2017 12:01

Mökkikauden ollessa aluillaan peräkärryille on taas ahkerampaa käyttöä, eikä oman kärryn katoamista luonnollisesti kukaan toivo. Kevyen, jarruttomankin kärryn hinta kohoaa helposti yli tuhanteen euroon, kuomullisten ja jarrullisten useampaan tuhanteen. Joskus itse kuljetettava lasti on kärryä huomattavasti arvokkaampi.

On syytä kuitenkin muistaa, että kevyitä perävaunuja eli kansankielessä ns. peräkärryjä varastetaan tai otetaan luvatta käyttöön Suomessa tasaiseen tahtiin, mutta etenkin keväisin pitkäkyntisten kohteina ovat juuri peräkärryt sekä niissä mahdollisesti oleva lasti.

Täyttyvätkö vakuutusehdot?

Onneksi vapaaehtoinen peräkärryn varkausvakuutus korvaa lukitun ajoneuvon varkauden, luvattoman käytön tai niiden yrityksen.

Mutta.

Vakuutuksen kohde tulee kuitenkin olla lukittu, tai lukitussa säilytyssuojassa tai vastaavassa. Käytännössä vakuutusyhtiöt siis vaativat, että kokonaispainoltaan enintään 3 500 kilon perävaunu tai -kärry tai hinattava laite on lukittu.

Tällaiseksi lukitukseksi katsotaan nykyisin hyväksyttävän, kun kärry on lukittu laitteella, joka estää sen kytkemisen vetoajoneuvoon tai lukolla, joka estää siirtämisen.

Lisäksi on otettava huomioon ns. suojeluohjeet, eli peräkärryä ei saa jättää heitteille, ei edes esimerkiksi omalle mökille.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?