Aiemmin lähes tuntematon digitaalinen autoilmiö nostaa päätään: Salalistat paljastuivat tutkimuksessa

Osalla kuluttajista on soittolistoja, joita uskalletaan kuunnella vain autossa, paljastavat mm. Fordin ja Spotify-suorasoittopalvelun tutkimustiedot.

10.5.2017 14:06

Asiantuntijat ovat yhtä mieltä auton ratissa tapahtuvien spontaaneiden lauluhetkien terveysvaikutuksista. Yksinolo tekee laulamisesta helpompaa, ja auton äänentoistolaitteisto tarjoaa säestyksen, kertoo autonvalmistaja Ford.

– Monille ihmisille mielimusiikin kuunteleminen liikkuessa paikasta toiseen on oleellinen osa jokaista matkaa – kyseessä on heidän oman road-elokuvansa ääniraita, sanoo Jan Schroll (supervisor Multi Media and Connectivity, Ford of Europe).

Forin mukaan esimerkiksi musiikin suoratoistopalvelu Spotifyn tutkimustieto kertoo, että ihmiset luovat salaiseksi määriteltyjä soittolistoja yksin tehtäviä automatkoja varten, säätävät äänenvoimakkuuden kovaksi ja laulavat täysillä.

Parhaimmillaan musiikinkuuntelu juuri autossa voi olla erityisen mukaansatempaavaa, sillä äänentoisto on nykyään tyypillisesti suunniteltu täyttämään auton sisätilat kokonaan.

– Kovaääninen laulaminen ilman ujostelua – niin että oikein annetaan palaa – tarkoittaa, että henkinen vapautuminen on voimakkaampaa, koska siihen käytetään enemmän energiaa, toteaa professori Stephen Clift (Canterbury Christ Church University, Iso-Britannia), laulamisen terveyshyötyjen johtava asiantuntija.

– Etenkin laulaessamme tuttuja lauluja kovalla äänellä koemme hyvän mielen tuntemuksen, joka syntyy syvemmästä, hitaammasta hengityksestä sekä lisääntyneestä lihasten aktiivisuudesta. Tunnemme olomme rennommaksi ja vähemmän stressaantuneeksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?