Premium-autojen myyntikärkeen tunkua: Yhden kasvu ylitse muiden - Autot - Ilta-Sanomat

Premium-autojen herruudesta käydään Suomessa nyt kovaa kamppailua

Mikä on Suomen myydyin premium-automerkki juuri nyt?

Volvo V90 on merkin kasvun veturi.

8.5.2017 16:11

Suomalaisessa autokaupassa on vuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana sukellettu kokonaisuutena miinuksen puolelle. Kilpailu on kovaa, ja toisen tappio on usein toisen voitto. Alakulosta huolimatta joukossa on myös joitain selkeitä valonpilkahduksia.

Kuvassa C-sarjan Mercedes-AMG Cabriolet kuvattuna Triestessä.

Esimerkiksi premium-merkkien herruudesta taistellessa Mercedes-Benzin markkinaosuus on ainoana saksalaisena premiumina yli 5 prosentin lukemissa: myynti on kasvanut vuodentakaisesta 6,7 prosenttia.

Pahimmat kilpailijat Audi ja BMW sen sijaan kirjasivat selkeän, 14,4 ja 13,6 prosentin myynnin vähenemisen. Neljän kuukauden aikana Suomessa on myyty 2 253 uutta Mercedes-Benz-henkilöautoa, eniten myyty malli on E-sarja.

Alkuvuoden tilastoissa Volvo on Suomen neljänneksi suosituin auto.

Asia ei ole näin yksioikoinen edes premium-merkkien osalta. Näin siksi, että huhtikuussa Volvo nousi henkilöautojen rekisteröintitilaston kolmanneksi suosituimmaksi merkiksi, ja alkuvuoden tilastoissa Volvo on Suomen neljänneksi suosituin auto.

Tammi-huhtikuun aikana on rekisteröity 3 626 uutta Volvoa, joten markkinaosuudeksi muodostuu 8,5 prosenttia. Vuodentakaiseen Volvon kasvu maassamme on peräti 19,0 prosenttia. Eniten myyty Volvo on V90-malli.

Volvo on siis tällä hetkellä Suomen premium-autojen myyntikuningas – jos ruotsalais-kiinalaistähden haluaa saksalaiskolmikon ryhmään laskee.

Tilannetta voi tarkastella puhtaiden lukumäärien sijasta myös kasvun lukuina. Kun katsoo Autoalan Tiedotuskeskuksen tilastoja, pöydän putsaa amerikkalainen täyssähköauto Tesla. Vaatimattomasta 77 kappaleen alkuvuoden myynnistä huolimatta merkki kirjaa huikean, 148,4 prosentin kasvun viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Tesla Model 3:n protyyppi kuvattuna Nevadassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?