Suomi joutuu odottamaan järkihintaista autouutuutta – ”muualla suurempi markkinapotentiaali” - Autot - Ilta-Sanomat

Suomi joutuu odottamaan järkihintaista autouutuutta – ”muualla suurempi markkinapotentiaali”

Ilta-Sanomien ensitestin perusteella Opel Ampera-e on sähköautoilun suunnannäyttäjä, mutta koska autoja saadaan Suomeen?

IS:n ensitestissä uusi Ampera-e osoittautui kyvykkääksi autoksi, jonka akkupaketti (60 kWh) on paketoitu taidokkaasti.­

8.5.2017 7:45

Opel Ampera-e:tä ei saada vielä tänä vuonna Suomeen, vaan kaikki tuotanto ohjataan ensin Norjaan, Saksaan, Hollantiin ja Sveitsiin. Ne ovat johtavia sähköautomaita, ja ne tarjoavat valmistajille myös suurimman myyntipotentiaalin tai esimerkiksi päästökiintiön, kuten Sveitsi.

– Suomen tärkeys Ampera-e:lle tai päinvastoin on vielä vaatimaton. Sähköautoihin on kiinnostusta, mutta matkaa todelliseen liiketoimintaan eli niin sanotusti yli 200 kappaleen vuosimyyntiin on vielä valitettavasti matkaa. Nämä ennen mainitut markkinat tarjoavat huomattavasti suuremman markkinapotentiaalin. Odotamme kuitenkin, että viimeistään vuosina 2018–2020 sähköautojen markkinat lähtevät voimakkaaseen kasvuun ja Opel Ampera-e:n silloin olevan yksi johtavista tuotteista, kommentoi General Motors Finland Oy:n toimitusjohtaja Rami Kittilä Ilta-Sanomille.

– Ensi vuoden tuotannosta menee luultavimmin leijonanosa Norjaan, eikä siitä liikene autoja Suomeen ennen kuin vuonna 2018. Norjassa autoista saadaan myös valmistajan näkökannasta katsoen hyvä hinta, sillä siellä valtion insentiivit ovat merkittävät, Kittilä arvioi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?