Mercedes-Benz GLA 30 millimetrin korotuksella: Maastokelpoinen!

Veimme Mersu-uutuuden paikkaan, jossa sitä ei ikinä nähdä – maastoon!

GLA:han saa kolme eri alustavaihtoehtoa – mukana lukien 30 millimetriä korotettuna offroad-versiona.

Mercedes-Benzin etuvetopohjainen mallisto täyttää 20 vuotta tänä vuonna. Surullisenkuuluisasta, ruotsalaisessa hirvikokeessa kaatuneesta A-sarjan tötteröstä on päästy melkoinen matka eteenpäin. Pikku-Mercedesten mallistoon on tullut sekä lisää vaihtoehtoja että aimo annos lisää uskottavuutta.

A-sarja on vuosien mittaan vaihtunut pienestä tila-autojäljitelmästä tavallisemman muotoiseksi kompaktiautoksi. Sen rinnalle Mercedes on tuonut samaan pohjalevyyn perustuvan CLA-malliston, joka sisältää pienen porrasperäisen perusmallin sekä pienen shooting brake –tyylisen elämäntapafarmarin. Tuorein tulokas on GLA, edelleen kompaktikokoinen katumaasturi jota on saatavana kohtuullisen laajoin tekniikkavaihtoehdoin.

Nyt uudistettu GLA on raikastunut vain varovaisesti: puskuri-ilme on luonnollisesti uusittu molemmissa päissä. Myös teknisellä puolella uudistuminen on ollut maltillista: bensiinimallistoon kuuluu nyt myös 184-hevosvoimainen, nelivetoinen 220 4Matic sekä 211-hevosvoimainen 250 4Matic.

Jyrkissä nousuissa kuljettajalta loppuu ensin kantti, sitten renkaista pito ja vasta sen jälkeen itse autosta ominaisuudet.

GLA:han saa kolme eri alustavaihtoehtoa. Tavallisen comfort-alustan lisäksi optiolistalta voi valita madalletun version AMG Linen tai urheilualustan yhteyteen, mutta mikä mielenkiintoisinta, GLA:n saa myös 30 millimetriä korotettuna off-road-versiona.

Katumaasturin ostajat eivät vie autojaan ikinä maastoon – ei ainakaan 99 prosenttia kuljettajista.

Off-road-näytöstä selviävät renkaiden asento ja kallistukset sivu- sekä kulkusuunnassa.

Unkarissa, Hungaroringin kilparadalla tapahtuneessa esittelyssä toimittajille annettiin mahdollisuus kokeilla GLA:ta ihan aidosti haastavan näköisissä olosuhteissa.

Vanhan liiton offroad-miesten mukaan mikään ei korvaa mekaanisia lukkoja, mikä on varmasti totta, mutta mekaanisilla lukoilla ei tavallinen työmatka-autoilija tee mitään.

Sen sijaan Mercedeksen elektroniikka hoitaa vedon siirron ilmassa olevalta pyörältä maassa olevalle niin, että eteneminen on oikeasti hyvin helppoa vaikka auto roikkuisi ristiriipunnassa.

Jyrkissä nousuissa kuljettajalta loppuu ensin kantti, sitten renkaista pito ja vasta sen jälkeen itse autosta ominaisuudet. Kaksivetoisella autolla ei näihin maastoihin olisi ollut mitään asiaa – eikä tavallisella A-sarjan Mercedekselläkään.

GLA:lla pystyy siis menemään paikkoihin ja etenemään reittejä, joita kukaan tervejärkinen ei kutsuisi edes ”huonoksi mökkitieksi”.

Ohjaamo noudattelee valmistajan nykytyyliä, mutta näissä istuimissa näkyy ylimääräistä yritystä.

Auton hinta korjattu: 39 500 euroa on GLA 220 4Matic A Premium Business -mallin veroton hinta. Autoveron jälkeen hinnaksi tulee 52 663 euroa.

Mercedes-Benz GLA 220 4MATIC

Moottori R4, turbo, 1 991 cm³, 135 kW (184 hv)/5 500 r/min, 300 Nm/1 200–4 000 r/min Suorituskyky 0–100 km/h 7,1 s, huippunopeus 230 km/h Kulutus 6,6 l/100 km 95E CO2-päästöt 155 g/km Voimansiirto A7, neliveto Mitat p 4 424, l 1 804, k 1 494 mm, akseliväli 2 699 mm, omamassa 1 505 kg, tavaratila 421–1 235 l, tankki 56 l Hinta 52 663 euroa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?