Alkoholin osuus liikenteessä: Suurin osa turmakuljettajista törkeässä kunnossa

Julkaistu:

TILASTO
Alkoholilla oli osuutta joka neljännessä vuonna 2016 sattuneessa kuolinonnettomuudessa.
Onnettomuustietoinstituuti (OTI) ennakkotietojen mukaan kuolemaan johtaneita moottoriliikenteen alkoholionnettomuuksia sattui 48 eli viisi enemmän kuin edeltävänä vuonna.

Turmakuljettajista 73 prosenttia ylitti törkeän rattijuopumuksen 1,5 promillen rajan.

Alkoholionnettomuuksissa kuoli viime vuonna 64 henkilöä. Yleensä onnettomuuksissa menehtyi rattijuoppo itse. Lisäksi menehtyi 10 rattijuopon kyydissä matkustanutta henkilöä. Suurimmassa osassa onnettomuuksista ei ollut mukana muita ajoneuvoja, eikä sivullisia poikkeuksellisesti menehtynyt viime vuonna lainkaan.

Enemmän huumausainetapauksia, vähemmän nuorten onnettomuuksia

Turmakuljettajista 18:aa epäillään huumeiden vaikutuksen alaisena ajamisesta. Heistä kuusi oli käyttänyt muiden aineiden lisäksi myös alkoholia. Huumausainetapauksia oli neljä edellisvuotta enemmän.

Alle 25-vuotiaat kuljettajat aiheuttivat vuonna 2016 edellistä vuotta vähemmän liikenneonnettomuuksia, mikä näkyi heidän osuutensa laskemisessa myös alkoholionnettomuuksissa. Yleensä nuoret kuljettajat ovat aiheuttaneet rattijuopumusonnettomuuksista yli kolmanneksen, mutta nyt heidän osuutensa oli neljännes. Nousua alkoholionnettomuuksien määrässä tapahtui puolestaan 26-40-vuotiaiden ikäluokassa.

Luvut ilmenevät Onnettomuustietoinstituutin (OTI) ennakkoraportista alkoholionnettomuuksista 2016, joka perustuu liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien ennakkotietoihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt