Autonäyttelyn upein uutuus valmistetaan Suomessa - Autot - Ilta-Sanomat

Autonäyttelyn upein uutuus valmistetaan Suomessa

Nähtäväksi jää, toteutuvatko Shanghaissa esitellyn A-sarjan konseptiauton muodot tuotantomallissa, kun valmistus alkaa Uudessakaupungissa 2018.

Nähtäväksi jää, toteutuvatko Shanghaissa esitellyn A-sarjan konseptiauton muodot tuotantomallissa, kun valmistus alkaa Uudessakaupungissa 2018.

Julkaistu: 30.4.2017 16:44

Mersun Concept A Sedan antaa jo selkeän kuvan siitä, miltä vuonna 2018 Uudessakaupungissa valmistettava seuraavan sukupolven A-sarja näyttää.

Ilta-Sanomat oli paikalla Shanghaissa Mercedes-Benzin osastolla, kun näyttelyn suomalaisittain mielenkiintoisin uutuus eli uuden A-sarjan konseptimalli paljastettiin.

Toistaiseksi voimme rakentaa mielipidettä vasta auton ulkonäöstä, sillä ikkunat oli niin voimakkaasti tummennettu, ettei auton sisustusta nähnyt lainkaan.

Mercedes-Benz kertoo auton olevan yhtä aikaa ”hot and cool”, minkä lisäksi uusi ”sensual purity” -suunnittelufilosofia on viety seuraavalle tasolle.

Daimlerin muotoilujohtaja Gorden Wagener painotti, että taitosten aika muotoilussa on nyt ohi:

– Täydellisine mittasuhteineen ja pelkistettyine muotoineen konseptimallimme on seuraava välietappi, joka indikoi suoraan seuraavan suunnittelun aikakauden alkua.

Käytännössä tuo tarkoittaa, että kyljen voimakkaita pokkauksia ei enää tulevaisuudessa nähdä, vaan linjat ovat hyvin selkeät.

Uuden Mersun kattolinjassa on myös vähän coupemaisuutta, ja perä on huomattavan lyhyt. On mielenkiintoista nähdä, säilyykö Panamerica-henkinen jäähdyttäjän säleikkö, joka on ollut AMG-mallien erikoispiirre, tuotantomalliin.

Valmet Automotive solmi kuukausi sitten sopimuksen siitä, että myös seuraavan sukupolven Mercedes-Benz A-sarjaa valmistetaan tehtaalla.

Vielä ei tiedetä, kuuluuko myös neliovinen versio meillä valmistettaviin malleihin. Asia selviää vuoden 2018 aikana, kun uuden mallin tuotanto käynnistyy.

Tuoreimmat osastosta