Hallitukselta 25 miljoonaa euroa ”vähäpäästöisen liikenteen tukemiseen” – rahaa luvassa mm. sähkö- ja kaasuautoille - Autot - Ilta-Sanomat

Hallitukselta 25 miljoonaa euroa ”vähäpäästöisen liikenteen tukemiseen” – rahaa luvassa mm. sähkö- ja kaasuautoille

Hallitus antoi kehysriihessään yhteensä 25 miljoonaa lisäeuroa energia- ja ilmastostrategian toimien edistämiseen vuosina 2018-2021. Käytännössä rahalla tuetaan muun muassa sähköautoilua.

Kuvassa pääministeri Juha Sipilä valtioneuvoston linnassa.

26.4.2017 9:16

Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan nyt päätetyllä lisärahoituksella edistetään vähäpäästöistä liikennettä kuten sähkö- ja kaasuautoilua, uusiutuvan energian tuotantoa, puurakentamista ja strategian tavoitteita edistäviä kokeiluja.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on tyytyväinen uusiin määrärahoihin.

– Kansallisessa energia- ja ilmastostrategiassa asetettiin kovat tavoitteet liikennejärjestelmän päästöjen vähentämiseksi. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan useita eri käyttövoimia, ja uusi määräraha helpottaa tämän asian edistämistä, toteaa ministeri Berner.

Lisäksi hallitus mm. siirtää perusväylänpidon määrärahoista 20 miljoonaa euroa Raide-Jokerin rakentamiseen pääkaupunkiseudulla. Hankkeen kustannusarvio on arviolta 30 miljoonaa euroa, josta valtion rahoitusosuus on enintään 20 miljoonaa euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?