LVM suunnittelee ajoneuvoveron siirtämistä pois Trafista – samalla aiotaan synnyttää upouusi liikenteen jättivirasto - Autot - Ilta-Sanomat

LVM suunnittelee ajoneuvoveron siirtämistä pois Trafista – samalla aiotaan synnyttää upouusi liikenteen jättivirasto

Liikenne- ja viestintäministeriö käynnistää virastouudistuksen, jossa liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ja Viestintävirasto sekä Liikenneviraston viranomaistehtävät yhdistetään.

Aiemmin verohallinnolle on jo päätetty sirtää sekä autoverotus (voimaan 1.1.2017), että autojen maahantuontiin liittyvien arvonlisäverojen periminen (voimaan 1.1.2018).­

26.4.2017 8:51

Virastouudistusta ollaan nyt toteuttamassa pitkälti siten kuin virastojen pääjohtajat yhteisessä esiselvityksessään ehdottivat helmikuussa 2017.

– Liikenne ja viestintä ovat kovassa murroksessa. Digitalisaatio, liikenteen palveluajattelu ja liikennemarkkinoiden syntyminen uuden lainsäädännön tuella lähentävät liikenteen ja viestinnän toimialoja. Kun hallinnon resurssit todennäköisesti yhä niukkenevat, jo tunnistettuja synergiaetuja on etsittävä yhä aktiivisemmin. Myös valtion omistajaohjauspolitiikka on kehittynyt ja hallintotehtävien yhtiöittämisessä on alettu nähdä uusia mahdollisuuksia, sanoo kansliapäällikkö Harri Pursiainen.

Virastouudistus edellyttää useiden uusien lakien ja asetusten valmistelua ja nykyisten muuttamista.

– Hallinnollisesti on hyvä, että uudet virastot ja yhtiöt aloittavat samanaikaisesti kuin maakuntahallinto, kansliapäällikkö Pursiainen sanoo.

Poikkihallinnollisuuden vahvistamiseksi jatkovalmistelussa arvioidaan ministeriön mukaan myös uusia tehtäväsiirtoja kuten esimerkiksi ajoneuvoverotusasioiden siirtämistä verohallitukselle.

Aiemmin verohallinnolle on jo päätetty sirtää sekä autoverotus (voimaan 1.1.2017), että autojen maahantuontiin liittyvien arvonlisäverojen periminen (voimaan 1.1.2018).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?