Äänestyksissä ja testeissä jyränneen katumaasturin suosio yllätti täysin: Toimitusaika Suomessa nyt tasan vuosi!

Viime vuonna myyntiin tulleen Seat Atecan kysyntä on yllättänyt täysin maahantuojan Suomessa.

Seat Atecan menestys on ollut maahantuojalle ilonaihe, mutta enemmänkin olisi ehkä mennyt kaupaksi. Jaksaako asiakas odottaa kokonaista vuotta?

21.4.2017 8:03

Seatin katumaasturin kysyntä on ollut niin voimakasta, että Atecaa haluava joutuu tällä hetkellä odottamaan jopa vuoden omaansa.

– Valitettavasti toimitusaika on 9–12 kuukautta, myyntipäällikkö Hanna Malinen kertoi IS:lle.

Sen jälkeen Malinen tarkisti vielä kerran toimitusaikoja ja kertoi, että 12 kuukautta on lähempänä totuutta.

– Emme odottaneet näin suurta suosiota. Positiivista, mutta samalla tietenkin vähän harmittaa.

Malisen sanoin myyntimäärissä ”puhutaan sadoista”.

Atecan suosioon ovat vaikuttaneet myös testivoitot niin Suomessa kuin maailmallakin. Se palkiittin Autobest 2017 -äänestyksessä ”parhaana auto-ostoksena Euroopassa.” Vuoden Auto Suomessa 2017 -äänestyksessä tuloksena oli toinen sija.

Ateca näyttää tyypilliseltä katumaasturilta korkeahkoine koreineen, korotettuine maavaroineen ja laajoine pyöräkoteloineen. Ateca ei kuitenkaan ole puhdas SUV eli katumaasturi, vaan Seatin mukaan kyseessä on CUV, eli crossover katumaasturin, tila-auton sekä farmarin välillä.

Myös useiden autolehtien testeissä Ateca on kerännyt kiitosta. Näin myös Ilta-Sanomissa.

Atecan suosituin malli on Suomessa ollut 1.4 TSI 150 ACT XCELLENCE DSG eli Xcellence-varustetasoinen, etuvetoinen, 1,4-litraisella bensiinimoottorilla ja DSG-automaatilla varustettu malliversio. Sen verollinen hinta on 33 777 euroa. Suomalainen asiakas ei enää tyydy perusvarusteluun: vain Atecan nelivetomallit ovat sitä kalliimpia. Nelivedon osuus Ateca-tilauksista on noin 36 prosenttia.

Tavaratilaa löytyy perusmuodossa 510 litraa.

Vertailun vuoksi: jos suomalainen haluaisi jonkin muun Seat-mallin, kuten esimerkiksi Leonin, niin keskimääräinen toimitusaika olisi 3–4 kuukautta, mutta toimitusaika vaihtelee siinäkin versiosta riippuen.

Ensi vuonna Seatin mallisto laajenee uudella, Atecaa suuremmalla SUV-mallilla. Sitä ennen suomalaisille esitellään uusittu pieni Ibiza ja sen pohjalle rakennettu pikkukatumaasturi Arona.

Suomessa suosituimmassa Ateca-versiossa on DSG-automaatti.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?