Autot

Poliisi tiedottaa: Ajonopeudet valvonnassa tehostetusti koko Euroopassa – tasan vuorokauden ajan

Julkaistu:

tehovalvonta
Suomen poliisilaitokset osallistuvat vuorokauden mittaiseen kansainväliseen nopeusvalvontamaratoniin, joka alkaa keskiviikkona 19.4. aamulla kello 6 ja päättyy torstaina 20.4. kello 6.
Euroopan liikennepoliisiverkoston (TISPOL) koordinoima valvontaoperaatioon osallistuu yli 20 Euroopan maata ja se toteutetaan nyt kolmannen kerran.

Valvonta toteutetaan sekä poliisimiesten suorittamalla että automaattivalvonnalla ja sitä kohdennetaan kaikkein riskialteimmalle tiestölle.

Euroopan liikenneturvallisuusneuvoston (ETSC) mukaan sopimaton nopeus on eniten liikennekuolemia aiheuttava tekijä Euroopan tieverkolla. EU-komission mukaan nopeus on vaikuttavana tekijänä noin 30 prosentissa kuolonkolareista.

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien raportin (OTI-vuosiraportti 2015) mukaan ajonopeuteen (muun muassa ylinopeus, liian suuri nopeus olosuhteisiin, taitoon ja ajoneuvoon nähden) liittyviä riskitekijöitä oli mukana 31 prosentissa kuolemaan johtaneista moottoriajoneuvo-onnettomuuksista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tavoitteenamme on, että valvonnalla ja siitä tiedottamisella on liikenneonnettomuuksia ennalta estävää vaikutusta. Tärkeää on, että kuljettajat tarkastelisivat omaa ajokäyttäytymistään ja myös nopeusrajoitusten noudattamisen merkitystä omalle ja muiden tienkäyttäjien turvalliselle liikkumiselle, poliisitarkastaja Timo Ajaste Poliisihallituksesta sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt