Autot

Poliisi julkaisi listan kameratolpista, jotka ovat varmasti päällä pääsiäisenä – täällä räpsähtää, jos ajat ylinopeutta

Julkaistu: , Päivitetty:

LIIKENNE
Poliisi julkaisi listan kameratolpista, jotka ovat varmuudella päällä pääsiäisen aikaan.
Poliisia ei voi syyttää salamyhkäisyydestä.

Se julkaisi listan automaattista nopeusvalvontaa tekevistä kameratolpista, jotka ovat varmuudella päällä pääsiäisen aikaan. Ne kytketään päälle jo keskiviikkona, ylikonstaapeli Jarkko Karjalainen kertoo poliisin liikenneturvallisuuskeskuksesta.

Poliisi kertoo listassaan parikymmentä kamerapaikkaa, mutta kaikkiaan kamera on pääsiäisen aikana yhteensä noin sadassa tolpassa.

Päälle kytkettävät kameratolpat sijaitsevat ympäri Suomea. Poliisin julkistaman listan voit katsoa alla olevasta grafiikasta.


Suomessa on satoja kameratolppapisteitä, mutta niihin kaikkiin ei riitä kameroita. Tämän vuoksi nopeusvalvontakameroita kierrätetään tolpasta toiseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Automaattisen nopeusvalvonnan lisäksi poliisi valvoo nopeuksia autoilla, joihin on kytketty kamerat. Poliisi mittaa nopeuksia myös ”perinteisellä” tavalla, eli tutkilla tienvarressa. Nopeuksien lisäksi poliisi valvoo ajotapoja.

– Valvomme etenkin niitä tienjaksoja, joilla liikennemäärät ovat suuria ja joilla on esiintynyt onnettomuuksia. Kiinnitämme totta kai huomiota myös turvalaitteiden käyttöön ja lasten turvalliseen kuljettamiseen autossa, Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Ihalainen selvittää.

Poliisin julkaisemista kameratolppien sijoituspaikasta uutisoi ensin Yle.

Liikenne vilkastuu torstaina

Liikenneviraston arvion mukaan pääsiäisen menoliikenteen vilkkain päivä on kiirastorstai, jolloin liikennettä on runsaasti etenkin kello 13 ja 19 välillä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myös pitkäperjantaina liikennettä on normaalia perjantaita enemmän kello 9 ja 14 välillä, pohjoisessa myöhemminkin illalla. Torstain ja perjantain vilkkaimpina tunteina liikenne voi puuroutua.

Talviset keliolosuhteet tuovat omat haasteensa autoilijoille. Sääennusteen mukaan koko maahan virtaa pohjoisesta kylmää ilmaa. Vettä, räntää tai lunta sataa monin paikoin ja sateet voivat tulla etelässäkin osaksi lumena.

Liikenneturva ja poliisi kannustavat pääsiäisliikenteeseen lähtijöitä ottamaan huomioon keliolosuhteet.

– Etelästä pohjoiseen painavien pääsiäislomalaisten kannattaa varautua vaihtuviin ajokeleihin. Pohjois-Suomessa voi tulla vastaan oikeastaan mitä vain lumipyryistä vesisateisiin. Tähän on syytä varautua ennakolta ja olla esimerkiksi turhaan kiirehtimättä renkaiden vaihdossa, Liikenneturvan Oulun yhteyspäällikkö Eero Kalmakoski kertoo.

Liikenteen turvallisuusviraston Trafin johtavat asiantuntija Jussi Pohjonen ohjeistaa myös huolehtimaan siitä, että auto on kunnossa ennen ajoa. Hänen mukaansa ajamaan ei myöskään saa lähteä väsyneenä, sairaana tai päihtyneenä.

– Voisikin summata, että liikenteeseen kannattaa lähteä turvallisesti kolmen a:n saattelemana eli huolehtia siitä, että ajoneuvo, aikataulu ja asenne ovat kunnossa, Pohjonen selvittää.

Leuka loksahtaa, kun näkee peltipoliisien kameroiden oudoimmat otokset. Katso ISTV:n videolta, mitä yllätyksiä Suomen teillä voi tulla vastaan – vieläpä ylinopeutta.


Juttua päivitetty kello 13.10. Karttaan on lisätty pari puuttunutta peltipoliisin paikkaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt