Autot

Kuorma- ja pakettiautojen käyttö terrorismissa pelottaa kuljetusalaa – SKAL ry Ylelle: ”Turha kaunistella asiaa”

Julkaistu:

kuljetusala
Suomalaisissa kuljetusyrityksissä ollaan huolissaan alan turvallisuudesta, kertoo Yle.
– Turha kaunistella asiaa. On täysin mahdollista, että Tukholman terrori-isku toistuu täällä. Siksi juuri nyt pohdimme, miten kuljettajien tulee toimia vastaavassa tilanteessa, Suomen Kuljetus ja Logistiikka ry:n puheenjohtaja Teppo Mikkola sanoo Ylelle.

Kuljetusalan edunvalvontajärjestö SKAL ry aikookin muistuttaa turvallisuusseikoista jatkossa entistä enemmän.

– Autoa ei pidä jättää lukitsematta silloin, kun kuljettaja ei ole auton luona. Autoa pitää valvoa. Pitää minimoida kaikki riskit, niin että estää ennakolta varkauksien mahdollisuuden, Mikkola kertoo Ylelle esimerkkejä ja muistuttaa, että kuljetusyrityksellä tulisi olla työntekijöilleen ohjeet, miten toimia uhka- tai väkivaltatilanteissa.


Nizzan taannoisessa terrori-iskussa tekijä käytti vuokrattua kuorma-autoa ja Tukholmassa kuorma-auto anastettiin kuljettajaltaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Berliinin terroriteossa kuorma-auto otettiin puolestaan käyttöön kuljettajan kuolemaan johtanutta väkivaltaa käyttämällä.

– Ei soisi, että alamme kalusto on osallisena esimerkiksi Tukholman kaltaisissa tapahtumissa. Toivottavasti suuri yleisö ei ajattele, että se on meidän vikamme Mikkola toteaa lopuksi Ylelle ja kertoo, että kuorma-autoyrittäjiä on jo pitkään huolestuttanut työntekijöiden yleinen turvallisuus Euroopan parkkipaikoilla.

– Pelätään, että yöllä kuljettajan nukkuessa joku vahingoittaa kuormaa tai varastaa siitä. Pitäisi saada enemmän vartioituja parkkipaikkoja, joissa kuljettajat voivat yöpyä autoineen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt