Melkoinen määrä ”kesäautoja” Suomessa – vähintään tonnin rahanmeno uhkaa ilman liikennekäyttöönottoa

Julkaistu:

Menopelit
Trafi muistuttaa rahanmenosta, jos liikennekäytöstä poistetulla autolla palaa liikenteeseen ilman liikennekäyttöönottoa.
Jos poistit oman kesäajoneuvosi liikenteestä syksyllä, muistathan tehdä sille liikennekäyttöönoton ennen kuin lähdet ajelemaan. Helpoiten ajoneuvon ottaminen liikenteeseen onnistuu netissä, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi muistuttaa.

Viime ajokauden päätteeksi myös mopojen ja moottoripyörien poistaminen liikenteestä onnistui ensimmäistä kertaa helposti netin kautta ja poistoja tehtiinkin syksyn mittaan runsaasti. Syys-lokakuussa henkilöautoja poistettiin liikenteestä noin 135 000, moottoripyöriä 32 000 ja mopoja lähes 18 000.

– Liikennekäytöstä poistetulla autolla ajamisesta mätkähtää aina vähintään tuhannen euron vero, muistuttaa verotuksen kehityspäällikkö Seppo Ollikainen.

Viime vuonna huhti-toukokuussa otettiin liikenteeseen henkilöautoja noin 117 000, moottoripyöriä 9 000 ja mopoja reilu 10 000.

– Ja jos harkitset uuden kesäauton ostamista, niin muista tarkistaa, ettei autolla ole myöskään maksamattomia ajoneuvoveroja rästissä, ja muista rekisteröidä auto omiin nimiisi seitsemän päivän kuluessa, Ollikainen sanoo.

Lue lisää: Muistatko tällaisen kesäauton?

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt