IS Soulin autonäyttelyssä yhden tähden tähden - Autot - Ilta-Sanomat

IS Soulin autonäyttelyssä yhden tähden tähden

Tuore SsangYong Rexton on perusrakennetta myöten uusi.

Kotimaassaan Etelä-Koreassa uuden Rextonin mallimerkinnässä on lisänä G4, joka kertoo auton olevan neljättä sukupolvea. Koriin on tullut lisää kokoa, mikä kasvattaa tiloja varsinkin kolmannella istuinrivillä.

7.4.2017 9:02

Toimittajalle valtaosa autonäyttelyistä ovat haastavia, kun täytyy pohtia, mitkä kymmenistä uutuuksista nostaa lukijoiden nähtäväksi.

Soulissa tilanne oli helppo, sillä esillä oli vain yksi Suomeen tuleva uutuus – neljännen sukupolven SsangYong Rexton.

Muotoilussa käytetään samaa tyyliä kuin Tivolissa, joka aloitti SsangYongin uuden aikakauden.

Edelliset kolme Rextonin sukupolvea olivat oikeastaan vähän kehitettyjä muunnelmia samasta aiheesta, joten mallille ehti tulla ikää 16 vuotta. Nyt esitelty Rexton on perusrakennetta myöten aivan uusi.

Kunnon maastureiden tapaan autossa on erillinen tikapuurunko, joka on tehty paljon aiempaa kevyemmäksi ja lujemmaksi. Sen päällä on parilla sentillä leventynyt, lähes kymmenen senttiä pidempi kori. Kun akseliväliä on 30 millimetriä enemmän kuin ennen, on matkustamossa entistä mukavammat oltavat.

Ohjaamo on muuttunut huomattavasti nykyistä tyylikkäämmäksi. Parhaassa varustetasossa verhoilu on nappanahkaa, jota on riittänyt jopa kojelautaa koristamaan.

Varusteiltaan Rexton on nostettu tähän päivään, sillä siihen on saatavissa paljon SsangYongissa ennen näkemättömiä turva- ja mukavuusvarusteita. Kojelaudan keskellä on 9,2-tuumainen kosketusnäyttö, johon voi yhdistää älypuhelimet. Siitä voi tarkastella myös kolmiulotteista kuvaa auton ympäriltä.

Uusi Rexton saa SsangYongin logon loistamaan kirkkaammin.

SsangYong kuvaa uuden Rextonin muotoilua majesteetilliseksi ja inspiraatiota on haettu kreikkalaisesta Parthenonin temppelistä.

Yhtiön edustajat kuvailivat uutuuttaan premium-maasturiksi. Miten hyvin Rexton vastaa tuota ajatusta selviää syksyllä, kun ensimmäiset autot saapuvat Eurooppaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?