Lappeenrannan uutiset: Huolestuttava muoti-ilmiö levinnyt paikkakunnalla, poliisi ryhtynyt sakottamaan selittelijöitä – ”juuri maalattu”

Osa lappeenrantalaisista ja imatralaisista nuorista on ryhtynyt ajamaan etukilvettömilä autoilla, kertoo paikallismedia.

IS bongasi kuvasi tämän kilvettömän Range Roverin vuonna 2011 Vantaalla.

– Tämä on jonkinlainen pienen piirin, mutta ei laaja muoti-ilmiö, ylikonstaapeli Pertti Karvonen Kaakkois-Suomen poliisista ja Imatran liikenneryhmästä kommentoi tilannetta Lappeenrannan uutisille.

Karvosen mukaan esimerkiksi parkkipaikoilla, ”jonne on pysäköinyt samanhenkistä nuorisoa”, etukilpi voi pahimmillaan puuttua kolmestakin eri autosta.

Myös Lappeenrannan uutiset löysi kaupungilta verraten helposti Fiatin, jonka etupuolelta puuttui kilpi. Takakilpi oli kyseisessä autossa normaalisti paikallaan.

Kilpiä tuulilasilla ja jalkatilassa – selityksenä mm. juuri maalattuja puskureita

Jotta ilmiö ei kasvaisi suuremmaksi, viranomaiset ovat nyt ryhtyneet huomautusten sijaan sakottamaan rekisterikilpien puuttumisesta. Sakko on määrältään kahdeksan päiväsakkoa, johon vaikuttavat kuljettajan tulot.

– Sakon saa saman tien, Karvonen painottaa Lappeenrannan uutisille.

Kilven puuttumisen taustalla on muodin lisäksi toinenkin syy. Poliisiauton ja maantien varsien kamerat eivät nimittäin pysty tunnistamaan vastaantulevan auton omistajaa, jos etukilpi puuttuu.

”Kamera ei pysty lukemaan kilpeä myöskään, jos se on auton sisäpuolella tuulilasissa, jonne moni kuski on sen laittanut. Poliisin on täten mahdoton tunnistaa esimerkiksi ylinopeutta kaahannutta kuljettajaa”, LU kirjoittaa.

– Tuulilasista kilven voi siirtää sekunnissa jalkatilaan, Karvonen kertoo. Tämän vuoksi poliisi on alkanut sakottaa myös tuulilasiin laitetusta rekisterikilvestä.

Nuoret ovat yrittäneet perustella poliisille kilpien puuttumisia monin tavoin. Eräs yleinen selitys kuuluu, että etupuskuri on juuri maalattu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?