Autot

Yleistyvät isot tavarapyörät aiheuttavat ongelmia – muu kevyt liikenne jo vaikeuksissa, lisätilaa suunnitellaan otettavaksi autoilijoilta

Julkaistu:

liikenneväylät
Leveät tavarapyörät vievät hollantilaisilta pyöräteiltä paikoin jo niin paljon tilaa, että muu kevyt liikenne kärsii.
Esimerkiksi Amsterdamissa ilmestyvän Het Parool -lehden mukaan kovaa vauhtia yleistyneet ja tavallisia polkupyöriä huomattavasti leveämmät tavarapyörät tukkivat hollannin pyöräteiden liikennettä jo uutisiksi asti.

Suurikokoisten ja muuta pyöräliikennettä hitaampien sekä purku- ja lastaustilaa vievien tavarapyörien ohella liikenneongelmia aiheuttavat ovat myös erilaiset perävaunulliset polkupyörät, joita on niiden pituuden vuoksi hankala ohittaa.

Uusimpana ilmiönä Hollannin pyöräväylien liikenneruuhkissa kiitävät myös kansainvälisten kuriiriyhtiöiden lukuisat tavarapolkupyörät.

Muodikkailla pyöräjakelijoiden markkinoilla toimii muun muassa alan suurjätti DHL Express, joka on aloittanut suurten tavarakonttien kuljettamisen lähes pikkuauton kokoisilla nelipyöräisillä erikoispolkupyörillä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ratkaisuksi kevyen liikenteen tilaongelmaan on jo ehdotettu lisätilan ottamista autoilijoilta. Ja tämä kaikki siis maassa, jossa on maailman parhaaksikin arvostettu pyörätieverkko.

Ota kantaa

Tarvitaanko Suomeen lisää pyöräteitä?

Kyllä 54% Ei 32% Kyllä ja ei 15%
Ääniä yhteensä 1605

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt