Odotettu sääntö nuijittiin läpi: Naapurimaa vapauttaa yli 50-vuotiaat autot ja yli 40-vuotiaat moottoripyörät katsastuksesta kokonaan - Autot - Ilta-Sanomat

Odotettu sääntö nuijittiin läpi: Naapurimaa vapauttaa yli 50-vuotiaat autot ja yli 40-vuotiaat moottoripyörät katsastuksesta kokonaan

Julkaistu: 24.3.2017 16:15

Suomen ikiaikainen naapurimaa ja isoveli Ruotsi on päättänyt purkaa katsastuspakon kaikkein iäkkäimmiltä moottoriajoneuvoilta.

Tänään perjantaina päätöksenteon läpäisseet uudet katsastussäännöt astuvat Ruotsissa voimaan 20. toukokuuta 2018.

Mainitus päivämäärän jälkeen yli 50-vuotiaita autoja ja yli 40-vuotiaita moottoripyöriä ei siis tarvitse vuosikatsastaa enää lainkaan. Näin ollen katsastuspakosta ensimmäisenä vapautuvista autoista nuorimmat on valmistettu vuonna 1968. Jatkossa raja luonnollisesti liukuu vuosi kerrallaan ylöspäin.

– Riittää, että ikäsäännön ylittävät vanhat autot ja moottoripyörät hyväksytään liikenteeseen kerran. Sen jälkeen niitä ei enää tarvitse vuosikatsastaa lainkaan, vahvistaa Ruotsissa asiasta vastaavan Transportstyrelsenin eli paikallisen liikennehallituksen lehdistövastaava Mikael Andersson tiedotteessa.

Kuvassa Ruotsin kuninkaan Porsche 911 Targa.

Asian yksityiskohtiin liittyy vielä muutamia, lähinnä EU:n kanssa sovittavia pieniä muodollisuuksia, jotka Transportstyrelsen aikoo ratkoa vielä kuluvan kevään aikana.