Autoveroa ehdotetaan jälleen kerran laskettavaksi – taustalla uusi turvatekniikka

Moottoriliikenteen keskusjärjestön puheenjohtaja Martti Korhonen haluaa nostaa esille ajoneuvojen turvatekniikan roolin jalankulkijoiden turvallisuudelle.

Mikä sitten olisi autoveroalennukseen oikeuttavaa turvatekniikkaa ja mikä ei? Siihen Korhonen ei ota kantaa. Kuvassa Toyotan Premium -varusteisiin kuuluva 360 asteen kamerajärjestelmä.

23.3.2017 9:54

– Turvallisuutta edistävä tekniikka on vielä osin melko kallista ja nostaa ajoneuvojen hintaa. Turvalaitteille voisi pohtia esimerkiksi autoverohuojennusta, jolloin uusin turvatekniikka saataisiin käyttöön nopeammin ja mahdollisimman moneen liikenteessämme kulkevaan ajoneuvoon, Korhonen ehdottaa Liikenneturvan, Moottoriliikenteen keskusjärjestön ja poliisin yhteisen Sinä teet suojatien -kampanjan yhteydessä.

Kyseinen kampanja on usean vuoden ajan herättänyt keskustelua suojatieturvallisuudesta. Tänään kampanja vierailee Arkadianmäellä muistuttamassa kansanedustajia siitä, että jokainen tekee suojatiestä turvallisen omilla valinnoillaan.

Viime vuonna henkilövahinkoon johtaneita suojatieonnettomuuksia tapahtui vähiten koko 2000-luvulla. Taajamien alhaiset nopeudet ja se, että suojatieturvallisuutta on pidetty julkisessa keskustelussa esillä, ovat yksi syy myönteisempään kehitykseen.

Suojatieonnettomuuksien seurausten vakavuuden ratkaisee puolestaan käytännössä suoraan törmäysnopeus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?