Autot

IS Ranskassa: Neliveto vie upouutta Suzuki Swiftiä entistä taloudellisemmin – hinta alkaen 16390 euroa

Julkaistu:

Uutuus
Uusi Suzuki Swift on kokenut paljon muutoksia.
Ilta-Sanomat tutustuu parhaillaan Etelä-Ranskassa uusiutuneeseen Suzuki Swiftiin.

Nelivetoisen Swiftin uusittu perusrakenne pohjautuu kaarevaan runkoon, jonka etuna ovat aiempaa vähäisemmät vahvikkeet ja näin ollen 30 kiloa alhaisempi paino. Samalla rakenteessa haetaan turvallisuutta, sillä se valmistajan mukaan hajauttaa törmäysenergiaa tehokkaasti. Korin painoa on saatu vähennettyä 40 kilogrammaa aiempaan verrattuna.

Kolmannen sukupolven moottorina on uusi 1,2-litrainen bensiinimoottori. Siitä irtoaa tehoa 66 kilowattia (90 hv). Suurin vääntömomentti on 120 newtonmetriä. Kuulostaa pieneltä, mutta toisaalta auton omamassa on noin tuhat kiloa. Yhdistetyksi polttoaineenkulutukseksi tehdas ilmoittaa 4,9 l/100km ja CO2-päästöiksi 110 g/km.


Suzuki sanoo, että ohjaamo on suunniteltu kuljettajaa silmällä pitäen. Silti kartanlukijakin viihtyy, sillä penkit ovat hieman aiempaa kauempana toisistaan. Uuden rakenteen ansiosta istuimet on voitu asentaa alemmaksi, mikä on lisännyt pääntiloja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sporttista luonnetta antava D-muotoiltu ohjauspyörä, tukevat etuistuimet ja kuljettajan suuntaan käännetty keskikonsoli luovat luontevan työskentely-ympäristön..

Suzuki Smart Audio -järjestelmän suurelta seitsemän tuuman kosketusnäytöltä voi ohjata musiikkia, videota, Mirror Link - ja Apple Car Play -yhteensopivaa matkapuhelinta, radiota, mp3:a, USB:tä ja Bluetoothia.

Suuri muutos on tapahtunut tavaratilassa, jonka tilavuus on 265 litraa. Kun epäsymmetrisesti 60:40-suhteessa jaettu takapenkki taitetaan kokonaan pois käytöstä, tila kasvaa 947 litran suuruiseksi.

Uuden Swiftin hinta lähtee ennen lisävarusteiden ruksaamista 16 390 eurosta.

Muutokset numeroina

Painoa 120 kiloa vähemmän

Moottori 5 prosenttia taloudellisempi

Hiljaisempi: mittaustulokseksi on saatu 3 prosenttia

Ilmanvastus parantunut 8 prosenttia

Kääntösäde pienentynyt 0,4 metriä

Sisätilassa 23 millimetriä enemmän leveyttä

Etupenkkien väliin jäävä tila kasvanut 20 millimetriä

Tavaratilaa 25 prosenttia enemmän

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt