Honda suunnittelee autoa, joka tahkoaisi omistajalleen rahaa – näin idea toimii - Autot - Ilta-Sanomat

Honda suunnittelee autoa, joka tahkoaisi omistajalleen rahaa – näin idea toimii

Tilaa Honda NeuVissa on kahdelle matkustajalle ja heidän tavaroilleen.

Julkaistu: 22.3.2017 10:32

Honda suunnittelee aivan uudenlaista kaupunkiautoa. Honda NeuV on uuden aikakauden sähköajoneuvon konsepti, joka ei tyydy seisomaan pysäköitynä, vaan tuottaa käyttäjälleen rahaa.

NeuV-nimi tulee sanoista New Electric Urban Vehicle. Sen suunnittelussa on lähdetty liikkeelle ennen kaikkea siitä tosiasiasta, että yksityisten omistajat ajoneuvot ovat pysäköitynä keskimäärin 96 prosenttia ajasta.

NeuV:n avulla Honda pyrkii tarjoamaan asiakkailleen ”taloudellisesti kannattavan omistussuhteen”. Kun omistaja ei käytä ajoneuvoa, se toimii automaattisesti yhteiskäytössä. Käytännössä NeuV siis noutaa ja kuljettaa matkustajia jossain lähistöllä ja palaa omistajansa käyttöön silloin, kun tarvetta taas ilmenee.

Ajoneuvoon pääsee kätevästi ahtaissakin paikoissa kokonaan aukeavan ja sivuun liukuvan kyljen ansiosta.

Tilaa Honda NeuVissa on kahdelle matkustajalle ja heidän tavaroilleen, minkä lisäksi autossa on sähköskootteri lyhyempiä siirtymiä varten. Skootteri latautuu automaattisesti tavaratilassa ollessaan.

Honda Motor Europen pääjohtaja Katsushi Inouen mukaan vuonna 2025 noin kaksi kolmasosaa merkin valmistamista autoista pitää sisällään ainakin jonkin tasoisen sähkömoottorin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?