IS Genevessä: Lexuksen huippumalli on varustettu uraauurtavalla hybridijärjestelmällä - Autot - Ilta-Sanomat

IS Genevessä: Lexuksen huippumalli on varustettu uraauurtavalla hybridijärjestelmällä

LS 500h:n Hybrid Drive -voimalinjaan kuuluu 3,5-litrainen V6 Dual VVT-i bensiinimoottori ja kaksi sähkömoottoria.

Julkaistu: 10.3.2017 10:39

Lexus esitteli Genevessä täysin uuden LS 500h -hybridin.

Lexuksen uusi LS 500h -huippusedan saa uudenlaista voimaa Multi Stage Hybrid -järjestelmästä. Se tuo autoon uudenlaista ajomukavuutta, rivakamman kiihtyvyyden sekä entistä paremman polttoainetehokkuuden. Kyseessä on uraauurtava teknologia, joka mullistaa hybridin suorituskykyä ja ajotuntumaa.

Järjestelmä mahdollistaa jopa 140 kilometrin tuntinopeuden ilman bensiinimoottoria, eli se on jälleen pieni askel kohti täyssähköautoa. Järjestelmän etuja ovat herkempi vastaavuus kaasunpainalluksiin sekä matalammat kierrokset suurilla ajonopeuksilla.

Multi Stage Hybrid -järjestelmä on esitelty tätä ennen Lexuksen LC 500h coupéssa, ja nyt siis myös suuressa LS-sedanissa.

Neliportainen automaatti

LS 500h:n Hybrid Drive -voimalinjaan kuuluu 3,5-litrainen V6 Dual VVT-i bensiinimoottori ja kaksi sähkömoottoria. Multi Stage Hybrid -järjestelmä tuo autoon hybriditekniikan jatkoksi nelinopeuksisen automaattivaihteiston. Sen ansiosta auto reagoi nopeammin kiihdytyksiin – tämä ominaisuus näkyy erityisesti liikkeellelähdössä.

Vaikka järjestelmässä on vain nelinopeuksinen automaattivaihteisto, sen käyttötuntuma muistuttaa 10-nopeuksista voimansiirtoa kuten LS 500:ssa, jossa on 3,5 litran V6-tuplaturbomoottori.

Kokonaiskulutus ja päästöt ovat alhaiset, mutta Lexuksen hybrideille ominainen tasainen, hiljainen ja hienostunut ajokokemus säilyy, valmistaja vakuuttaa ennakkoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?