”Yksityisautoilu edustaa vapautta” – näin PS-pj:ksi pyrkivä Sampo Terho latasi autoverosta ennen viime vaaleja

Perussuomalaisten seuraavaksi puheenjohtajaksi halajavan kansanedustaja Sampo Terhon kantaa autoveroon voi etsiä esimerkiksi puolueen äänenkannattajan joulukuussa 2014 julkaisemasta haastattelusta.

Terhon blogiin perustuvassa Suomen Uutisten julkaisemassa jutussa nykyinen puoluejohtajakandidaatti moittii ”suomalaisia viranomaisia ja poliitikkoja siitä, että nämä ovat pyrkineet kaikin tavoin estämään EU:n sisämarkkinoista koituvat hyödyt”.

Erityisen raskaasti kyseinen toiminta on Terhon tuolloisten sanomisten mukaan kohdistunut yksityisautoiluun, ja maksajiksi ovat joutuneet ”yksityiset kansalaiset ja suomalaiset yritykset”.

Jutussa Terholle yksityisautoilu edustaa vapautta, ja hän toivoo myös itse autoveron roimaa laskemista:

– Tehdään siis uuden teknologian saatavuus ihmisille helpommaksi ja alennetaan autoveroa. Uusi auto ei ole pelkkää pröystäilyä kuten vanhastaan ehkä on ajateltu, vaan se tuo samalla suuren harppauksen turvallisuuteen ja ympäristöystävällisyyteen autokannan edelliseen sukupolveen verrattuna, Sampo Terho kuittasi ennen vuoden 2015 eduskuntavaaleja.

Nähtäväksi jää, toteutuvatko Terhon ajatukset tulevaisuudessa, varsinkin jos miehen ote PS-vallan kahvasta puristuu entisestään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?