Geneven autonäyttely avautuu: Tässä ovat odotetut uutuudet - Autot - Ilta-Sanomat

Geneven autonäyttely avautuu: Tässä ovat odotetut uutuudet

Geneven autonäyttelyssä on esillä 180 näytteilleasettajaa. Maseratin osastolla tehtiin sunnuntaina valmisteltuja.

Julkaistu: 6.3.2017 15:50

Autoalan kevätmuoti paljastuu Genevessä. Tässä ovat IS:n poimimat, suomalaisittain kiinnostavat uutuudet.

Järjestyksessään 87. kerran pidettävä autonäyttely avautuu tiedotusvälineille huomenna.

Ilta-Sanomat raportoi merkittävistä uutuuksista paikan päältä. Osastoilta löytyy kaikkiaan 900 erilaista automallia. Niistä järjestäjien mukaan uutuuksia joko Euroopan tai koko maailman mittakaavassa on 148 kappaletta.

Katumaastureiden vyöry jatkuu edelleen. Suomalaisittain odotetuimpia uutuuksia lienevät ainakin nämä kolme seuraavaa uutuutta:

Volvo on kiusoitellut asiakaskuntaansa laskemalla julkisuuteen vähitellen yksityiskohtia uudesta XC60:stä. Huomenna auto esitellään lehdistölle Genevessä.

Suomessa suositun Volvo XC60:n omistajat ovat saattaneet nähdä jo yksityiskohtia uudistuneesta autosta, sillä valmistaja on ”vuotanut” julkisuuteen kuvamateriaalia tipoittain. Ennakkotietojen perusteella XC60 on saanut paljon lainatavaraa isoveljeltään XC90:ltä.

Opel Crossland X on saksalaisvalmistajan uutuus B-segmenttiin. Mokka X:ää pienempi crossover on yksi Opelin seitsemästä tämän vuoden uutuudesta.

Mitshubishi Eclipse Cross keskikokoinen SUV, joka yrittää lyödä kiilaa muun muassa Nissan Qashqain menestykselle. Malli asettuu valmistajan mallistossa ASX:n ja Outlanderin väliin.

Jonkinlaista sykettä saattaa nostattaa tilaa kaipaavien keskuudessa myös Volkswagen, joka esittelee Tiguan Allspacen, seitsemänpaikkaisen SUV-mallinsa.

Edellisiä arvokkaammassa autoluokassa odotuksia on ladattu ylellisen oloiseen Range Rover Velariin.

 

Kia Picanto, Seat Ibiza ja Suzuki Swift tuovat varmasti vipinää pikkuautojen luokkaan.

Range Rover Velar.

Mitoiltaan kasvanut Hyundai i30 ylpeilee 602 litran tavaratilalla. Skoda Octavia Combi lienee ainakin tässä suhteessa Hyundain tähtäimessä.

Seat Ibiza.

Toisenlaista farkkuyleisöä kiinnostaa uudistuneen sedanin perässä nyt esiteltävä BMW 5 Touring.

 

Mercedes-Benzin E-sarjan avoautoon Ilta-Sanomat tutustui jo viime viikolla Barcelonassa, jossa E-Coupé tuotiin mobiilimessuyleisön eteen. Toinen saksalainen, uudistettu Opel Insignia on myös muotokieleltään hyvin coupémainen.

Kia Stinger on eteläkorealaisen valmistajan, jo Detroitissa tammikuussa esitelty urheilullinen GT-malli. Kuvien perusteella muotoiluun sen menestyksen ei ainakaan pitäisi kaatua.

BMW on tuonut Geneveen uuden 5-sarjan farmarimallinsa.

Volkswagen Arteon on wolfsburgilaisten korvaava tuote CC-mallille.

Porsche Sport Turismo on farmarimallinen uutuus, ja se herättää varmasti keskustelua niin lehdistön kuin kuluttajien keskuudessa.

Odotettu, uusi Honda Civic Type R on valmistajan mukaan edelleen tiekäyttöön kesytetty kilpa-auto. Konseptin ja tuotantomallin ulkokuoren erot ovat yllättävän pieniä. Kyseessä on maailman ensi-ilta.

Samankaltaisesta yleisöstä kilpailee myös Ford Fiesta ST, joka on saanut keulaansa 1,5-litraisen, kolmisylinterisen moottorin. Hevosvoimia se tuottaa 200.

Mercedes-Benz E Coupé.

Kia Stinger.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?