Geneven autonäyttely alkaa: Kuluttajien katseet käännetään kännykän avulla vähäpäästöisiin - Autot - Ilta-Sanomat

Geneven autonäyttely alkaa: Kuluttajien katseet käännetään kännykän avulla vähäpäästöisiin

Geneven kansainvälinen autonäyttely on auki yleisölle 9.-19.3.2017.

Julkaistu: 7.3.2017 7:11

Geneven autonäyttely haluaa vierailijoiden kohdistavan huomion vähäpäästöisiin autoihin.

Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä on julkaistu tapahtuman alla Salon Car Collector -applikaatio, joka helpottaa vierailijoita löytämään esillä olevista ne henkilöautot, joiden CO2-päästöt ovat 95 grammaa kilometriä kohden tai sen alle. Applikaation ladanneet saavat ilmoituksen bluetoothin avulla lähestyessään vähäpäästöistä autoa.

Alla oleva lista kertoo karua kieltä siitä, että pelkällä polttomoottorilla varustettua ajoneuvoa on vaikea löytää, jos haluaa rauhoittaa omaatuntoaan kaksinumeroisella päästölukemalla.

Hyundai Ionic Electricin CO2-päästölukema on puhdas nolla.

Volkswagenin päästöskandaalista alkanut, useisiin valmistajiin ylettynyt huijausten ketju johti esimerkiksi siihen, että Saksan liikenneministeriö hankki omat mittaus- ja testauslaitteet, jotta se kykenisi havaitsemaan Volkswagenin päästöskandaalin tapaisen vilungin heti eikä vuosien jälkeen. Laitteistot mahdollistavat myös autojen yllätystestit.

Nyt ilmoitetuissa lukemissa olisi syytä pysyä. Salon Car Collectorin tapaiset ideat kääntävät autonvalmistajien kannalta kuluttajien katseet pois ikävistä uutisista..

Geneven näyttelyssä odotetaan vierailevan 700 000 ihmistä. Kyseessä on Sveitsin suurin yleisötapahtuma ja yksi viidestä maailman suurimmasta autonäyttelystä. Yleisölle ovet avataan 9. maaliskuuta. Näyttely sulkeutuu 19. maaliskuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?