Ministeri Berner Ylelle: ”Jos autoveroon ei kosketa, se tarkoittaa hankintatukea”

Liikenneministerin mukaan maan liikenneverkon ongelmiin haetaan pitkäjänteisiä, yli hallituskausien kestäviä ratkaisuja, kertoo Yle.

Suomen liikenneverkon tulevaisuutta ryhdytään ensi viikolla miettimään parlamentaarisessa työryhmässä, jota vetää liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk).

Ministerin mukaan autoveroon koskeminen ei ole työryhmässä ensisijaisten keinojen joukossa.

Viime kerralla eli kuluvan vuoden tammikuussa ministerin puheet autoveron poistosta ja siirtymisestä kilometrimaksuihin aiheuttivat autoalalla vakavan markkinahäiriön ja koko liikenneverkkoselvityksen vetämisen takaisin valmistelusta.

– Katsotaan ensin, miten liikenteen päästöjä voidaan vähentää. Jos autoveroon ei kosketa, se tarkoittaa hankintatukijärjestelmiä, Berner kuvailee tämänhetkistä tilannetta Ylelle.

Käytännössä kyseeseen voisi tulla vaikkapa romutusraha, sähköautotuki tai muu vastaava autokannan energiatehokkuutta parantava tukimuoto.

Parlamentaarinen liikenneverkkotyöryhmän ensimmäisen väliraportin aika on ensi elokuussa. Silloin selviää mahdollisesti myös se, mitä työryhmä aikoo moneen kertaan veivatulle autoverolle tehdä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?